Drama daugiavaikėje šeimoje: komos ištiktai mažylei – mažai vilčių

Kauno klinikų medikai tebekovoja dėl šešerių metų mergaitės iš Prienų gyvybės. Į gydytojų rankas sužalota mažametė pateko sekmadienį, vasario 24 dieną.

Vaikų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas penktadienį portalui 1kaunodiena.lt patvirtino, kad mergaitės būklė išlieka labai sunki.

„Prognozės – labai blogos. Mergaitė komos būsenos jau penktą parą. Jos gyvybę palaiko dirbtinio kvėpavimo aparatai ir medikamentai“, – atskleidė R. Kėvalas.

Šešiametė į reanimaciją pakliuvo, kaip įtariama, dėl tėvo patirto smurto. Namuose ją artimieji rado ištiktą komos. Mažylės galvos smilkinkaulio srityje buvo matyti durtinė žaizda.

„Yra kiauryminis kaukolės ir galvos smegenų pažeidimas. Gydytojų misija – iškelti abejones dėl traumos aplinkybių, kad sureaguotų teismo ekspertai ir prokuratūra, tačiau svarbiausia gydyti pacientą“, – teigė klinikos vadovas.

R. Kėvalas patikino, kad toks sužeidimas galėjo būti padaryti tik aštriu, smailiu daiktu.

Neurochirurgams teko pašalinti dalį vaiko galvos kaukolės, kad būtų vietos smegenims tinti.

Prienų rajono policijos komisariato organizacinio poskyrio viršininkas Arūnas Malinauskas teigė, kad kartą jau teistas 53-ejų metų vaikų tėvas Sigitas M. buvo paleistas iš areštinės. Jam pateikti įtarimai dėl kitų šeimoje augančių vaikų nesunkaus sveikatos sutrikdymo, tačiau tebetiriama, ar dėl jo kaltės šešiametę ištiko koma.

Portalas 1kaunodiena.lt jau rašė apie dramą 11 vaikų auginančioje šeimoje iš Prienų rajono, Skrynupio kaimo. Komos ištiktą sesutę sekmadienį namuose pamatė kiti vaikai, o greitąją pagalbą iškvietė mama. Kitą dieną policijos pareigūnai informavo vaiko teisių specialistus, kurie nuvykę pas šeimą rado sumuštus dar keturis vaikus: 9, 10 ir 13 metų berniukus bei 12 metų mergaitę.

Šie keturi sužaloti vaikai jau paleisti iš gydymo įstaigos, šiuo metu juos prižiūri vaiko teisių specialistai.

„Šių vaikų sužalojimai nebuvo tokie rimti, todėl jie ligoninėje ilgai neužsibuvo“, – sakė A. Malinauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyte

vyte portretas
tokį /dal ba.j..bą/,maža pakart ,tai svuolačių svalačius, Rusijoj jei jį pasodytų jį padėtų tą pačią dieną vieton ,ir nieks neieškotų kaltų, nes ten tarp kalinių yra dar savi įstatymai,ne tik Kremliaus išleisti, bet juos gerbia ir Kremlius. salam.

NA NA

NA  NA portretas
priežastis sena ,būriškas donelaičio laikų lietuviškas kaimiečių gyvenimas ,.lietuvos moteryms , kantrybė be ribų ir vis dar niekaip joms į galvą neateina ,kad laikas nusimesti tą vyro jungą jos vis dar nepaveldi atsakonybės jausmo už savo vaikus ,už savo geresnę ateitį .kaip aplamai galima jungti su tokiu vyru savo gyvenimą ir patikėti jam savo vaikus ,,,,,,moterys aukščiau galvas ,nes jūs stipresnės ir gimdykit tiek vaikų ,kiek galėtumėt pati viena išauginti. sėkmės išgyventi .

CHA CHA

CHA CHA portretas
2-am Ką jos nusimes, kokį jungą, jos tik ir skuba naują chakalį parsitempti, nesvarbu, kad jos vaikus daužo. Manau, ir darbar gins jį, meluos, liudys, kad " brangiausias" nekaltas, o vaikai reikalingi tik pašalpoms gauti, sterilizuoti tokias.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių