Dragūnų batalione ateitininkai paragavo kareiviškos tvarkos

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotajame pėstininkų batalione vyko Ateitininkų federacijos organizuota stovykla (akademija), kurioje dalyvavo 88 vaikai ir 18 vadovų.

Stovyklos metu dalyviams buvo pristatytas Dragūnų batalionas, misijoje buvęs karininkas pristatė Lietuvos karių atliekamas užduotis tolimajame Afganistane, bataliono fizinio rengimo specialistas pravedė mankštą. Šiek tiek pasitreniravus, stovyklautojai dalyvavo bataliono rytinėje rikiuotėje.

Tiek stovyklos auklėtiniai, tiek vadovai džiaugėsi galėdami iš arčiau susipažinti su Lietuvos kariuomenės gyvenimu.

„Taip susiklostė, kad Ateitininkų organizacija susijusi su kariuomene. Šios organizacijos bendraudavo tarpukario metais, ateitininkai dalyvavo kovojant partizaninį karą, kovojo už laisvės principus. Dabar Karo akademijos kariūnai neretai būna šios stovyklos vadovais“ – sakė vadovė Eglė Labutytė.

Stovyklos auklėtinis, šešiolikmetis Tomas Pilkinis pažymėjo, kad tiek Lietuvos karius, tiek ateitininkus sieja dvasios stiprumas ir tautiškumas.

„Vienas mano draugas ateitininkas, po artimesnės pažinties su kariuomene panoro joje tarnauti. Dabar jis - karys „profesionalas“, – sakė Tomas.

„Po šios stovyklos pasikeitė mano požiūris į Lietuvos kariuomenę. Ankščiau ji atrodė svetima ir su kitais Lietuvos piliečiais bendraujanti tik per atstumą. Dabar, paragavusi kariškos tvarkos, disciplinos ir išgirdusi pasakojimus apie kariuomenės veiklą, visiškai pakeičiau savo požiūrį“ – sakė devyniolikmetė stovyklos dalyvė Gintarė Demenytė.

„Džiaugiamės galėdami Jus priimti mūsų batalione ir parodyti, kad mes, kariai, esame tokie patys žmonės, Lietuvos piliečiai, kaip ir Jūs. O Jūs parodėte mums, kad šiuolaikinėje visuomenėje yra kovotojų, kovojančių už sąžiningumą, dorumą, pasitikėjimą vieni kitais ir mylinčiais mūsų Tėvynę“ – stovyklos uždarymo ceremonijos metu sakė Dragūnų bataliono štabo viršininkas l. e. vado pareigas majoras Vytautas Baltrūnas.

„Jūs visi esate laukiami Lietuvos kariuomenėje - jei nuspręsite susieti savo gyvenimus su karyba ir eiti toliau kario keliu“ – pabrėžė vadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių