DP bylos viražai: V. Uspaskichas grįžo, V. Vonžutaitei - gastritas

Pirmadienio rytą Vilniaus apygardos teisme pasirodė mėnesį sirgęs Viktoras Uspaskichas, tačiau į teismą neatvyko Vitalija Vonžutaitė. Kaltinamosios V. Vonžutaitės advokatas pranešė teismui, jog moteris yra Santariškių klinikose. Jai atliekami tyrimai. Dėl ko negaluoja kaltinamoji kol kas neaišku – jos gynėjas teismui nepateikė jokios pateisinamos priežasties.

Teisėjų kolegija nutarė posėdį atidėti iki pietų 13 val. ir įpareigojo V. Vonžutaitės advokatą iki to laiko pateikti gydytojų pažymą arba pranešti kaltinamajai apie būtiną dalyvavimą posėdyje.

Kaip skelbta, Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį panaikino sprendimą į atskirą išskirti Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho bylą, ir nurodė, kad vadinamoji juodosios buhalterijos byla visų kaltinamųjų atžvilgiu turi būti nagrinėjama kartu.

Nutartyje teigiama, kad Vilniaus apygardos teismas nesulaukė patikrinimo rezultatų iš Sveikatos apsaugos ministerijos dėl V.Uspaskichui išduotos medikų pažymos pagrįstumo, sprendimas išskirti bylą buvo neracionalus ir skubotas, tokio sprendimo priėmui trūko duomenų, kad kaltinamasis dėl sveikatos ilgai negalės dalyvauti posėdžiuose. Be to, konstatuota, kad nėra pakankamo pagrindo išskirti bylą, jei kaltinamasis posėdyje nebuvo trumpiau nei mėnesį.

„Kita vertus susirgimai, kaip opaligė, negali būti laikomos toliomis ligomis, dėl kurių ilgai negali dalyvauti teismo posėdyje“, - sakė teisėjas L. Šiukšta.

Teisėjų kolegija pabrėžė, kad pirmosios instancijos teismas, išskirdamas kaltinamojo V. Uspaskicho bylą į atskirą, vadovavosi nuostata greičiau išnagrinėti bylą dėl kitų kaltinamųjų.

Vilniaus apygardos teismas sukčiavimu kaltinamo V. Uspaskicho baudžiamąją bylą į atskirą išskyrė kovo viduryje politikui dėl ligos trečią kartą iš eilės neatvykus į Darbo partijos bylos posėdį.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be V. Uspaskicho, kaltinimai pateikti dar trims asmenims.

V. Uspaskichas kaltinimus atmeta ir sako, jog byla yra politinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
Dar Gapšys gali susirgti, kai Vonžutaitė pasveiks...

vladas lukosevicius

vladas lukosevicius portretas
PIRMININKAUJANTI DARBO PARTIJOS BYLOJE TEISĖJA DAIVA PRANYTĖ - ZALECKIENĖ ATSTOVAUJA ŽUDIKUS IR IŠKRYPĖLIUS , JI YRA BENDRININKĖ SUSIDOROJIMO SU LIŪDYTOJAIS V. POCIŪNO NUŽUDYMO BYLOJE . JI SENIAI TURĖJO SĖDĖTI IKI GYVOS GALVOS . VILNIAUS m. APYGARDOS TEISMAS IR LRGP NE TIK BANDO NUSLĖPTI SUNKIUS NUSIKALTIMUS PRIEŠ MAŽAMEČIUS VAIKUS , BET IR ORGANIZUOTUS NUŽUDYMUS BEI SUSIDOROJIMĄ SU NUSIKALTIMŲ LIŪDININKAIS . TEISĖJŲ PAVARDĖS KURIE BANDO NUSLĖPTI SUNKIUS NUSIKALTIMUS BUS IŠVIEŠINTOS . YRA IRAŠAS MANO FACEBOOK SIENOJE IŠ VILNIAUS APYGARDOS TEISMO IR DAUG VAIKŲ PASAKOJIMŲ . VSD organizuoja nusikaltimus prieš vaikus , žudynes bei bankų apiplėšimus ,,,,,,, O gal nors vienas VSD-šnikas paneigs šitą ,,,,, ir norėtų pakomantuoti apie EDIKO TOMAŠEVSKIO veiklą , kurio brolis Valerij Golubovskij apiplėšė Salinikuose inkasatorius ir buvo išteisintas Vilniaus m. Apygardos teismo teisėjos D. Pranytės ZALECKIENĖS , ir kiek tas pats VSD-šnikas yra susijes su banko "NIDA" valiutos supirkėjo Turevičiaus nužudymu , BEI PASIKĖSINIMU NUŽUDYTI MANE 2003 m. ????? Ta pati teisėja yra bendrininkė V. Pociūno nuždymo , bei susidorojimo su liūdininkais byloje . Daivos , Pranytės – Zaleckienės nusikaltimai viešinami žemiau nurodytame tinklapyje , jos nusikaltimus bandė nuslėpti laikinai ėjes LRGP pareigas PETRAUSKAS . Senatis jos nusikaltimams dar nesuėjo . . ČIA IŠVIEŠINTI AUDIO IRAŠAI SU GRASINIMAIS , BEI UŽPUOLIMŲ IRAŠAI . ČIA TAIP PAT VIEŠINAMI TEISMŲ AUDIO IRAŠAI , BEI TYRĖJŲ NUSIKALTIMAI . ČIA IŠVIEŠINTI AUDIO IRAŠAI SU GRASINIMAIS , BEI UŽPUOLIMŲ IRAŠAI . ČIA TAIP PAT VIEŠINAMI TEISMŲ AUDIO IRAŠAI , BEI VILNIAUS m. 2 PK TYRĖJŲ NUSIKALTIMAI . 2011-2012 , BEI FACEBOOK PAPKĖSE VIEŠINAMI NUSIKALTIMAI PRIEŠ VAIKUS , KURIE VYKDOMI VILNIAUS ,,, MINTIES ,,, VAIKŲ GLOBOS NAMUOSE . VLADAS LUKOSEVICIUS - VALSTYBINIAI NUSIKALTIMAI - Google Drive »

...

... portretas
Nesuprantu,kodel teisesauga save taip zemina ir leidzia tyciotis sitai "chebrai"?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių