DP byla: V. Gapšys atsisakė atsakyti į klausimus, kaltės nepripažįsta

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį po savaitės pertraukos grįžo prie Darbo partijos vadinamosios „juodosios buhalterijos“ baudžiamosios bylos nagrinėjimo.

Posėdyje parodymus perskaitęs Seimo narys Vytautas Gapšys atsisakė atsakyti į klausimus ir pareiškė savo kaltęs nepripažįstantis.

Tuo tarpu buvusi partijos finansininkė Marina Liutkevičienė pripažino savo kaltę dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, bet atmetė kaltinimus dėl sukčiavimo.

Šie kaltinamieji parodymus davė iš naujo po to, kai Apeliacinis teismas panaikino Vilniaus apygardos teismo sprendimą išskirti Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho bylą į atskirą.

Trečiadienio posėdyje taip pat pranešta, kad M. Liutkevičienė vėl pakeitė gynėją. Teismas paskelbė, kad balandžio 10 dieną nutraukta teisinių paslaugų sutartis tarp M. Liutkevičienės ir advokatės Ingridos Krolienės. Į posėdį atvyko naujas kaltinamosios advokatas Marius Zabita. Gynėjas buvo pristatytas proceso dalyviams.

Sekmadienį balandžio 14 dieną sukako lygiai penkeri metai, kai Darbo partijos byla buvo perduota teismui.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be V. Uspaskicho, kaltinimai pateikti dar trims asmenims.

V. Uspaskichas kaltinimus atmeta ir sako, jog byla yra politinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusibodo

nusibodo portretas
tie agurkai jau pabodo

Jonas

Jonas portretas
Dauguma nusikaltėlių savo kaltės pripažinti nenori. Labai gaila, kad tokie žmonės dirba aukšiausioje mūsų valstybės grandyje. Kol vyksta teismas galėtų suspenduoti savo dalyvavimą seimo darbe. Gėda !

vida

vida portretas
kur tau prisipažins, šitasvaikis pilnas arogancijos, o uspaschiui tai tikrai galiu pritart- tik jis, kaip politikas visomis išgalėmis vilkina bylą, pats ją įvilko į politinį rūbą, o dabarpats muša, pats rėkia.Man jie jau atgrąsūs
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių