Domeikavos poilsio parko idėja nepamiršta

Apie planuojamą poilsio parką Domeikavoje rašyta jau ne kartą, tačiau konkretūs darbai taip ir neprasideda. Atrodo, kad reikalai dabar pajudės į priekį.  

Viešosios įstaigos ,,Domeikavos poilsio parkas" dalininkų susitikime nuspręsta rengti techninį projektą. Šią įstaigą 2006 metais įsteigė Kauno rajono savivaldybė ir UAB  ,,Sabonio krepšinio agentūra".

Kauno rajono savivaldybė įstaigai perdavė 5,6 hektaro sklypą, kuriame ketinama kurti sporto ir laisvalaikio materialinę bazę. Pagal architekto Mariaus Torrau parengtą projektinį pasiūlymą, čia ketinama įrengti zonos sporto varžyboms, kultūriniams renginiams, vaikų žaidimo aikštelės.

Parko vieta unikali: nuo kalvos matosi Neries vingis, Kleboniškio miškas, nuo ,,Via Baltica" automagistralės ši teritorija nutolusi tik šešis kilometrus. Šalia yra sovietiniais laikais veikusi pogrindinė V.Andziulio spaustuvė, kurioje dabar įkurtas muziejus.

Domeikavos seniūnijoje šiuo metu gyvena apie 6400 gyventojų. Neseniai buvo atlikta vietos gyventojų apklausa. Į klausimus atsakė daugiau nei 300 žmonių.

Net 76 procentai vietos gyventojų norėtų, kad parkas būtų aktyvaus poilsio zona. Jame turėtų būti įrengti dviračių ir bėgimo takai bei pritaikytas ne tik sporto varžyboms, bet ir pramoginiams renginiams. Kiti žmonės siūlė tik dalį parko skirti aktyviam poilsiui. Tik 6,2 proc. respondentų norėtų, kad parkas būtų vien tik ramybės oazė.

Domeikavos gyventojai pageidauja, kad būsimajame parke vyktų koncertai, renginiai vaikams, sporto varžybos, nacionalinių švenčių minėjimai ir teminiai vakarai.  Domeikavoje veikia 11 meno kolektyvų, juose dalyvauja 200 žmonių, todėl gyventojai pageidauja lauko estrados.

 „Vaizdinga Domeikavos seniūnijos teritorija iki šiol nebuvo išnaudota gyventojų poilsiui ir sportui, bendruomenė neturi įrengtos rekreacijos ir poilsio vietos. Žmonės laukia, todėl reikia žengti dar vieną žingsnį šiai idėjai įgyvendinti. Juo labiau, kad jau gautas finansavimas ir šalia pradedamas projektuoti Domeikavos kultūros centro pastatas", - sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Daugiau šia tema:

„Žalgiris" ateina į Domeikavą


Šiame straipsnyje: Domeikavaparkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių