D.Kedžio gimtadienio dieną surengtas mitingas Kaune (papildyta)

Vienybės aikštėje šeštadienį vidurdienį susirinkusi kelių šimtų žmonių minia pagerbė Drąsių Kedį, kuris šią dieną būtų šventęs 38-ąjį gimtadienį.

Kai kurie D.Kedžio artimieji ir jį palaikantys žmonės Vienybės aikštėje praleido daugiau nei valandą. Nuskambėjo specialiai D.Kedžiui sukurta daina, pasisakė grupelė žmonių. Keli susirinkusieji patarė imtis griežtesnių veiksmų prieš neva pedofilijos skandalą bandančius užglaistyti aukštus pareigūnus, tačiau minia buvo taikiai nusiteikusi. Prieš ją kalbėję žmonės ragino nepasiduoti ir kovoti su teisėsaugos neveiksnumu bei iškrypėliais. Tai daryti legaliomis priemonėmis.

„O ką mes galime daugiau padaryti? Tikrai su šakėmis prie Seimo neisim“, – sakė D.Kedžio teta Audra Skučienė, o štai kunigas Jonas Varkala visus paragino eiti Drąsiaus keliu. "Eikime Drąsiaus keliu, nes kitaip reikės eiti po velnių", - kalbėjo kunigas, gegužę gindamas mergaitę ir palaikydamas susirinkusių žmonių stiprybę, Klonio gatvėje praleido daugiau nei savaitę. 

Į šį mitingą atvyko ne tik kauniečiai, atvažiavo ir žmonės iš Klaipėdos, Šilutės, Šiaulių, atvyko ir nemažas būrys vilniečių, tarp kurių galėjai išvysti nemažai veidų liepą-rugpjūtį badavusių prie Generalinės prokuratūros ir reikalavusių, kad būtų nubausta sprendimus be jokių motyvų priėmusi Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja Silvija Jakštienė, kad būtų įvykdyta Vilniaus apygardos teismo nutartis ir pareikšti įtarimai D.Kedžio dukrelės motinai Laimutei Stankūnaitei, kad iš pareigų būtų atleista Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.

Mitinge dalyvavo ir vilnietis Marius Kuprevičius, penktadienį dėl esą grasinančios žinutės E.Žiobienei, stojęs prieš teismą Vilniuje.

"Vos tik sužinojau, kad per D.Kedžio gimtadienį bus organizuojamas kažkoks renginys, iškart pasakiau sau, kad būtinai jame dalyvausiu", - portalui 1diena.lt sakė iš Šiaulių atvažiavusi Irma.

Ji kartu su daugeliu mitingo dalyviu iš Vienybės aišktės vyko ir į Klonio gatvę, kur jau nuo gegužės vidurio prie Venckų ir Kedžių namų saugodami mažąją D.Kedžio dukrelę, budi žmonės. Irma čia jau buvo ir Garliavos įvykių metu, tačiau kiti atvykusieji šioje vietoje buvo pirmą kartą ir labai norėjo pamatyti, kaip gyvena saugotojai.

Iš Klonio gatvės mitinguotojai išvyko pagerbti D.Kedžio atminimo prie jo kapo Jonučių kaipnėse. Čia prie jų prisijungė ir mitinge nedalyvavę D.Kedžio tėvai bei sesuo Neringa Venckienė. Vėliau visi išvažiavo į Šlienavą, kur Kauno marių pakrantėje buvo rastas D.Kedžio kūnas ir aplankė netoliese esančią apleistą karinę bazę, kurioje, kaip vyro artimiesiems nurodė viena sostinės ekstrasensė, galėjo būti kalintas D.Kedys.     

Kitas didesnis mitingas Kaune turėtų būti organizuojamas po mėnesio. Spalio 5 d. buvo nužudyti pedofilijos skandale figūravę Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Nuo tada artimieji gyvo D.Kedžio nebematė.


Šiame straipsnyje: KedysDrąsius Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių