D.Kedžio gerbėjų mitingas – už teisinę valstybę

Antradienio pavakarę į mitingą vėl rinkosi D.Kedžio šeimą palaikantys kauniečiai. Pagrindinė susirinkimo tema – teisinės valstybės atstatymas.

Susirinkusiųjų minioje plaikstėsi violetiniai oro balionėliai - visiems suprantamas, mitingą paskatinusių įvykių, simbolis. 

Vienas iš sankcionuoto mitingo organizatorių apgailestavo, kad susirinko gerokai mažiau nei tikėtasi.  „Prieikite arčiau. Aikštė didelė, o mūsų ne tiek daug kiek norėtųsi“, - kvietė vienas iš organizatorių Raimundas Jokimčius. 

Į mitingą Kaune, Vienybės aikštėje buvo kviečiami visi “nukentėję nuo korumpuotos teisėtvarkos, nuo didžiulės mokesčių naštos, nuo socialinių išmokų mažinimo, nuo monopolijų, valdininkų ar darbdavių savivalės, nuo bedarbystės, nuo priverstinės emigracijos, nuo parsidavusios žiniasklaidos“. 

Mitingo organizatoriai teigia, kad korumpuotos sistemos įžūlumui nėra ribų – tai parodė pedofilijos, D.Kedžio žūties ir daugelio kitų bylų nusikalstamas tyrimas. 

Mitinge taip pat dalyvavo Kauno nusikalstamo pasaulio įžymybės Henriko Daktaro žmona Ramutė Daktarienė ir mama Jadvyga Daktarienė. Moterys tikino į mitingus, rengiamus prasidėjus taip vadinamam pedofilijos skandalui, atėjusios pirmą kartą. 

„Mes taip pat nukentėję nuo teisėtvarkos“, - sakė šiuo metų įkalinto H.Daktaro žmona. J.Daktarienė tvirtino, kad žmonės yra bejėgiai prieš teisėsaugą. 

„Šis susirinkimas simbolinis. Čia žmonės atėjo vedami širdies balso. Tai kas vyko prieš 70 metų, vyksta ir dabar, tik savų rankomis“, - kalbėjo Algimantas Matulevičius, Tautos ateities forumo vadas. 

Jis paragino nukentėjusiuosius nuo teisėtvarkos registruotis Tautos ateities forumo tinklapyje ir žadėjo, kad nei vienas neliks be dėmesio. 

Valandą prieš mitingą Vienybės aikštėje, prie Kauno rajono savivaldybės piketavo mamos. Savivaldybės vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovę Janiną Dabašinskienę moterys kaltino neteisėtai išvežusią D.Kedžio dukrą į Vaiko raidos centrą Vilniuje. 

Nors Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad Tarnybos vadovė klaidų nepadarė, moterys reikalavo jos atsistatydinimo. 

„Vadinasi, pas bet kurį gali ateiti, pasiimti ir išsivežti vaiką, jei atsitiktų kokia nors nelaimė“, - piktinosi Irena Malinauskienė. Moterys sakė šiuo piketu dar kartą parodančios savo poziciją. 

Kauno rajono savivaldybės atstovas atsisakė komentuoti situaciją. 


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių