D.Kedžio artimieji: L.Stankūnaitė apsimetinėja (papildyta)

Jau praėjo daugiau kaip trys mėnesiai po kraupių įvykių Kaune. Dviguba žmogžudyste įtariamas Drąsius Kedys dingo kaip į vandenį, o dėl jo dukrelės vyksta arši kova.

Po laidos - šokas artimiesiems

Po trečiadienį LNK televizijos parodytos laidos „Abipus sienos“, kurioje mergaitės mama Laima Stankūnaitė prisipažino trokštanti būti kartu su dukrele, D.Kedžio artimieji tiesiog apstulbo.

„Ji net susitikti su vaiku nenori, apie ką ji čia kalba, - po laidos stebėjosi D.Kedžio krikšto mama Audronė Skučienė. - Garliavoje turiu kirpyklą, pas mane žmonės eina ir eina ir visi stebisi, kaip taip motina sugeba apsimetinėti. Net garbaus amžiaus 70-metis garliavietis vieną dieną atėjęs pas mane baisėjosi mergaitės motinos elgesiu.“

„Aš trokštu, kad manoji dukrelė kuo greičiau sugrįžtų pas mane. Jūs neįsivaizduojate, ką man tai reiškia", - „Abipus sienos“ laidos autoriams pasakojo L.Stankūnaitė.

Tuo tarpu D.Kedžio motinos seserims tokie moters žodžiai kelia tik juoką ir pyktį. „Mus palaiko beveik visi Garliavos gyventojai, mūsų kaimynai. Visiems seniai aišku, kad mergaitė buvo tvirkinama, tuo tarpu teisėsauga mergaitę nori apšaukti melage“, - piktinosi D.Kedžio teta.

L.Stankūnaitė televizijai guodėsi, kad prieš ją vieną - visa Drąsiaus kariauna su seserimi teisėja priešakyje. D.Kedžio teta Audronė atšauna esą visko gali būti, jog L.Stankūnaitė norėtų ir toliau pardavinėti dukrą pedofilams.

Konsultuoja psichologas

Vaiko teisių apsaugos tarnybos sprendimu D.Kedžio dukrelę globoja jo sesuo Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė. Jos name Garliavoje jau kelis mėnesius gyvena ne tik mažylė, bet ir ginkluoti apsaugininkai.

D.Kedžio dukra lanko Garliavos mokyklą-darželį, grupėje kartu su vaiku laiką leidžia ir apsaugininkė.

„Neringa veda mergaitę pas psichologus, nes vaikas tikrai traumuotas ir jai reikia specialisto pagalbos“, - tvirtino A.Skučienė.

Namuose pilna „blakių“

Žinių apie sūnų laukiantys Garliavoje gyvenantys D.Kedžio tėvai skundžiasi prasta sveikata, tačiau viliasi, kad Drąsius gyvas.

„Sesers sveikata ne kokia, o ir Vytas (D.Kedžio tėvas) skundžiasi dėl širdies skausmų. Tėvams labiausiai skaudu“, - apgailestaudama kalbėjo D.Kedžio teta.

Ji puse lūpų užsimena, jog nors pareigūnai Drąsiaus artimųjų namuose kratų nebeatlieka, gali būti, jog įtariamojo tėvų namuose visur prisagstyta taip vadinamųjų „blakių“. A.Skučienė spėja, kad ir artimųjų telefoninių pokalbių pasiklausoma: „Tačiau mes nieko nebijom, mes ne nusikaltėliai, kaip ir Drąsius - ne nusikaltėlis“, - griežtai atremia A.Skučienė.

Ji pridūrė, kad Laima Kedienė dažnai verkia, o po televizijos laidų, kuriose diskutuojama apie Drąsių, kartais praranda ir viltį, jog sūnus vis dar gyvas.

Palaiko S.Stoma

Praėjus vos kelioms dienoms po vadinamųjų Kauno žudynių socialiniame tinklapyje „Facebook“ D.Kedį palaikančiųjų gerbėjų sąraše atsidūrė ir žinomo rašytojo bei Seimo nario Sauliaus Stomos pavardė.

„Manau, kad iš tikrųjų šis žmogus (D.Kedys - aut.past.) buvo privestas - ypač mūsų teisinės sistemos ir netgi pasakyčiau mūsų teisinės valstybės. Aš, kaip Seimo narys, turiu prisiimti iš dalies kaltę, nes ir man buvo atsiųsti jo skundai ir kreipimasis. Tikrai buvo desperatiškas žmogaus šauksmas, plačiai pasklidęs.

Tiesą sakant, reagavau į jo kreipimąsi - į keturias institucijas išsiunčiau raštus, bet per mažai buvo sureaguota. Kiek galima spręsti, tai buvo žmogaus tragedija, kuris ieškojo pagalbos ir jos nesurado. Nesu detektyvas ir nežinau visų faktų, tačiau, manau, kad šiam žmogui dabar reikia moralinės paramos“, - pasirinkimą įrašyti savo pavardę į D.Kedį palaikančiųjų gretas tuomet aiškino S.Stoma.

„Jis ir dabar paskambina mums, pasikalbam. Jis mums pasakojo, kad Drąsių palaiko kelios dešimtys Seimo narių, kurie nepritaria ir Valantinui, ir prokuratūros pareigūnams“, - pasakojo D.Kedžio krikšto mama Audronė Skučienė.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių