Diskutuota ir apie raudonskruostį V.Putino sekretorių

Taip buvo pavadintas Rusijos prezidentas Vladimiras Medvedevas pirmadienį Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vykusioje konferencijoje, kurioje apie senąją ir naująją Europą diskutavo žymūs Rytų ir Vidurio Europos disidentai ir sovietologai.

Ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje iki šiol vienoje nebuvo susirinkę tiek legendinių rusų ir lenkų disidentų, kiek jų buvo atvykę į VDU. Į šį universitetą juos pakvietė renginio sumanytojas ir organizatorius VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekanas Leonidas Donskis.

Neeilinėje Lietuvoje sovietologų diskusijoje dalyvavo Maskvoje dabar gyvenantis politologas ir eseistas, matematikas, knygų politikos klausimais autorius, ilgametis Hudsono instituto (JAV) bendradarbis Andrejus Piontkovskis, Maskvos humanitarinio universiteto rektorius, istorijos profesorius Jurijus Afanasjevas, vienas iš Lenkijos judėjimo „Solidarnošč" („Solidarumas") įkūrėjų, laikraščio „Gazeta Wyborcza"vyr. redaktorius, disidentas ir eseistas Adamas Michnikas, Vokietijoje gyvenantis legendinis disidentas ir žmogaus teisių gynėjas Leonidas Volkovas.

Plačiau apie VDU vykusią diskusiją skaitykite rytoj „Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių