Diskriminacija: kuo Kauno šunys prastesni už Vilniaus?

Vilniečiai viešajame transporte galės važiuoti su dideliais šunimis. Kaune apie tokį leidimą nesvarstoma, bet vasarą bus suteikta galimybė vežti dviračius.

Iki šiol Lietuvoje viešajame transporte augintinius buvo galima vežti tik krepšiuose arba specialiuose narvuose. Dideli augintiniai į transporto priemones nebuvo leidžiami. Tačiau Vilniaus savivaldybės taryba nusprendė padaryti išimtį dideliems šunims. Tiesa, šuns savininkas turės pateikti dokumentus, kad keturkojis yra skiepytas, jam nupirkti bilietą.

Kaune apie galimybę į viešąjį transportą įsileisti didelius šunis kol kas nesvarstoma.

„Viešasis transportas gana apkrautas, todėl dideli šunys gali sukelti nemažų nepatogumų kitiems keleiviams. Dėl tos pačios priežasties viešuoju transportu negalima vežti ir didelių daiktų“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Tiesa, Kaune netrukus gali būti leista į viešąjį transportą įleisti šunis vedlius. Šiuo metu išimtys padarytos neįgaliųjų ir vaikų vežimėliams. O prieš vasarą kelių autobusų priekyje ketinama įrengti specialius laikiklius, ant kurių bus galima uždėti dviračius.


Šiame straipsnyje: viešasis transportasšuošunys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimelis Sirvinskui

Klausimelis Sirvinskui portretas
O ko indiskos karves geresnes uz lietuviskas?

Kaunietis

Kaunietis  portretas
As uz tai, kad galima buti troleibusu kartais pavaziuot su sunim. Niekas tuo nepiknaudziautu, juk suo isvedamas vaikscioti, o ne vazinetis. Bet jei reikia per visa miesta nueti, sunkoka. As pensininkas. Mano suo nedidelis misrunas, labai draugiskas, ramus ir tvarkingas.

antram

antram portretas
esi pensininkas tai ir pyzdink pescias su savo MISRUNU
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių