Dingus vandeniui Viršuliškėse „Maxima“ pardavė 6 kartus daugiau vandens

Sekmadienio popietę Vilniaus mikrorajone, Viršuliškėse, įvykus avarijai mikrorajono gyventojai liko be šalto ir karšto vandens.

Gedimas buvo pašalintas tik apie 23 val.

Diena.lt portalo redakcijai paskambinęs skaitytojas pasakojo, kad apie 13 val Viršuliškėse dingo vanduo. Nors į įvykio vietą greitai atvyko avarinė tarnyba, apie 20 val gedimas dar nebuvo pašalintas. Pasak skaitytojo, vandens nebuvo iki pat Karoliniškių.

Viršuliškių gyventojai praėjus kelioms valandoms po avarijos suskubo vandens pirkti į netoliese esančias parduotuves. Viršuliškėse esanti "Maxima" parduotuvė sekmadienį pardavė 853 litrus vandens - maždaug šešis kartus daugiau nei įprastą dieną. Į bėdą patekusiems gyventojams liko tik juokauti, kad, laimei, kelininkai nenukasė sniego iš kiemų, todėl prireikus galės neštis jį  namus ir tirpdyti. Artėjant vakarui nemažai žmonių tikrai nusprendė taip elgtis ir kibirais nešėsi sniegą namo.

Bendrovės "Vilniaus vandenys" teigimu, avarijos priežastis - skersinis ketaus vamzdžio lūžis, kurį sukėlė grunto judėjimas. Išsiliejęs vanduo pateko į nuotekų tinklus.Bendrovės atstovai teigė, kad dėl išsiliejusio vandens jokios turtinės žalos gyventojams nebuvo padaryta.

Vandens tiekimas gyventojams buvo atnaujintas apie 23 val, tačiau tuomet dar reikėjo nuleisti nemažai drumzlino vandens, kol pradėjo bėgti švarus. "Po vandentiekio avarijų keletą valandų gali būti padidėjęs vandens drumstumas dėl vamzdynų uždarymų/atidarymų. Tokiu atveju gyventojus ragintume kreiptis į bendrovės centrinę dispečerinę, tel. 266 4371, ir informuoti apie vandens kokybės pokyčius, kad bendrovė galėtų imtis atitinkamų priemonių vandens kokybei užtikrinti", - sakė bendrovės "Vilniaus vandenys" gamybos valdymo skyriaus vadovo pavaduotojas – vyr. dispečeris Vytenis Sanda.


Šiame straipsnyje: ViršuliškėsVilniaus vandenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių