Didžioji dalis Lietuvos gyventojų pritaria dujų terminalo atsiradimui

Šių metų sausį, atlikus visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimus daugiau negu 17-oje miestų ir 56 kaimuose, paaiškėjo, jog šalies gyventojai palaiko Lietuvos siekį statyti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą.

Apklausos rezultatai parodė, kad - 60 proc. gyventojų pritarė SGD terminalo reikalingumui ir tik 8 proc. teigė, jog tokio terminalo nereikia.

Labiausiai SGD terminalo reikalingumą palaiko Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio miestų gyventojai, net 71,1 proc. apklaustųjų.

Net 77 proc. gyventojų žino apie įgyvendinamą SGD terminalo projektą Lietuvoje. Dėl naudos kokią gautų Lietuva įgyvendinusi SGD terminalo projektą gyventojai linkę buvo įvardyti, jog atpigs dujos (39 proc.) ir Lietuva taps energetiškai nepriklausoma, taip manančių buvo 34 proc.

Apie projekto įgyvendinimo vietą labiau informaciją žinojo turintys aukštąjį išsilavinimą, aukštesnių pajamų, vyresni didžiųjų miestų gyventojai.

Tokius rezultatus parodė AB „Klaipėdos nafta“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ sausio mėnesį atlikta apklausa.


Šiame straipsnyje: suskystintų dujų terminalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

L.

L. portretas
ar buvo klausiama nuomonė dėl terminalo vietos? ar gyventojai, ypač klaipėdiečiai, pritaria, kad terminalas atsirastų Kiaulės nugaroje?

piettinis gyventojas

 piettinis gyventojas portretas
taip .ar buvo atsizvelgta i Klaipedieciu surinktus parasus, del didziausios siuksliu deginimo gamyklos statymo arti gyvenamuju rajonu benzino, rapsu gamyklos, kurios slykciausias kvapas nuodija pietine mieto dali, taip atsitiks ir su duju terminalu.....

Antanas

Antanas portretas
didzioji-dalis-lietuvos-gyventoju-pritaria-duju-terminalo-atsiradimui, todel kad jie negyvena KLaipedoje.Aiski logika
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių