Didžiausios sąskaitos už šildymą - Sąjungos a. gyventojams

Po rekordiškai šalto sausio vasarį daugiabučių šildymui sunaudota 29 proc. mažiau šilumos, dėl to šį mėnesį turėtume sulaukti kuklesnių sąskaitų.

„Kauno energijos“ atstovas Ūdrys Staselka nuramina, kad už šildymą vasarį gyventojai mokės mažiau.

„Šiltesni vasario orai lėmė, kad Kauno gyventojai šilumos suvartojo mažiau“, - priežastį nurodo jis.

Vidutinė oro temperatūra Kaune vasarį sudarė 3,9 laipsnio šalčio, o sausį siekė 10,2 laipsnio šalčio. Dėl to antrąjį žiemos mėnesį Kaune sunaudota 40 proc. daugiau šilumos negu gruodį. Palyginti su sausiu, šilumos suvartojimas Kaune vasarį buvo apie 29 proc. mažesnis.

„Kauno energijos“ duomenimis, daugiausia Kaune už 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymą vasarį mokės Sąjungos a. 10 numeriu pažymėto senos statybos daugiabučio namo gyventojai. Jie 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymui vasarį vidutiniškai suvartojo 57,45 kWh kvadratiniam metrui ir turės mokėti 13,10 lito su PVM.

Sausį šio buto gyventojai suvartojo 70,54 kWh kvadratiniam metrui ir už jį mokėjo po 14,68 lito su PVM. 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymas kai kuriems šio namo gyventojams sausio mėnesį kainavo po 880 litų. Už vasarį, anot Ū.Staselkos, sumos turėtų būti gerokai mažesnės.

Efektyviausiai vasarį Kaune šilumą vartojo Kovo 11-osios 114 numeriu pažymėto senos statybos renovuoto daugiabučio namo gyventojai. Jie 60 kvadratinių metrų ploto buto šildymui suvartojo 8,97 kWh kvadratiniam metrui ir už jo šildymą mokės vidutiniškai tik po 2,04 lito su PVM. Sausį šio namo gyventojai vidutiniškai šildymui suvartojo po 17,52 kWh kvadratiniam metrui ir mokėjo po 3,65 lito su PVM. Vidutinė sąskaita 60 kvadratinių metrų ploto butui šildyti šiame name sausio mėnesį siekė 219 litų.

Šilumos kaina Kauno gyventojams vasario mėnesį buvo 22,80 ct/kWh, kai šilumos punktų įrenginiai priklauso jiems patiems ir 24,08 ct/kWh kai šilumos punktų įrenginiai priklauso tiekėjui. Nerenovuotų senos statybos namų gyventojai už šilumą vasarį mokės iki 5 - 6 kartų daugiau nei gyvenantieji efektyviai energiją vartojančiuose namuose.


Šiame straipsnyje: Kauno energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių