Didžiausias sergamumas gripu – Kaune

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje praėjusią savaitę vėl mažėjo ir siekė 65,9 /10 tūkst. gyventojų. Bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis ankstesniąją – 13-ąją metų savaitę siekė 71,2 atv. /10 tūkst. gyventojų.

2011-2012 m. gripo sezono 14-ąją savaitę bendras Lietuvos rodiklis buvo 39,0 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 14-ąją savaitę registruotas Utenoje, o didžiausias – Kaune

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 13-osios metų savaitės duomenimis, registruotas mažesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI visose šalies administracinėse teritorijose, išskyrus Kauno administracinę teritoriją.

Į gydymo įstaigas dėl gripo kreipėsi 299 pacientai (13 sav. – 377), paguldyti į ligoninę  133 asmenys (13 sav. – 163), iš kurių 61 – asmuo iki 18 m. (13 sav. – 122).


Šiame straipsnyje: gripasperšalimassloga

NAUJAUSI KOMENTARAI

ta proga

ta proga portretas
meras siulo kuo greiciau isjungti centr.sildyma.Nera zmoniu-nera problemu....

meras

meras portretas
kaune daugiausia jaunimo is visos lietuvos...ir visi stipenos,o dar seneliai sudaro 60% gyventoju...jokio sveiko gyvenimo budo propagavimo,vien vaistu kisimas kilogramais...nuo gripo nera vaistu, tik vakcina, o kiek berasciu perka vaistus nuo gripo,antibiotikus? organizmas ginasi nuo viruso sukeldamas temperatura, o mulkiai perka paracetamoli temperaturai numust!!!patys sau kenkia ir skundziasi ligom...antibiotikai naikina zarnyno mikroflora, o zarnynas ir reguliuoja persalimus 80%!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių