Didžiausias šalyje stalo futbolo turnyras vyks Vilniuje

Rugsėjo 5-7 dienomis Vilniuje vyks didžiausias iki šiol šalyje surengtas stalo futbolo turnyras “Vilnius Open 2008”.

Nacionalinės Stalo Futbolo Federacijos (NSFF) organizuojamose varžybose tikimasi sulaukti ne tik vietinių žaidėjų, bet ir Estijos, Lenkijos, Rusijos, Rumunijos ir kitų šalių atstovų.

S. Nėries gimnazijos sporto salėje vyksiantis renginys – pirmasis stalo futbolo turnyras Lietuvoje, kuriam Tarptautinė Stalo Futbolo Federacija (ITSF) suteikė oficialų “Pro Tour” statusą.

Kartu įvyks ir finalinis Lietuvos stalo futbolo čempionato 2007-2008 sezono etapas po kurio paaiškės stipriausi Lietuvos žaidėjai vienetų, atvirų dvejetų ir moterų dvejetų kategorijose.

Lietuva šios organizacijos nare tapo visai neseniai, bet jau spėjo sudalyvauti tarptautiniuose turnyruose Lenkijoje, Slovakijoje, taip pat – Vokietijoje ir Austrijoje vykusiuose pasaulio čempionatuose. Šalių reitinguose per metus Lietuva iš 43-osios pozicijos pakilo į 24-ąją, aplenkdama tokias šalis kaip Rusija bei Jungtinius arabų emiratus.

Vos prieš kelis metus sostinės klube “Play Club” pradėjus formuotis nuolatinių žaidėjų ratui, šiandien stalo futbolas Lietuvoje tampa vis populiaresnis. Kuriasi šio azartiško sporto klubai, daugėja vietų, kuriose galima pažaisti, tobulėja žaidėjų įgūdžiai. Daug įtakos lietuvaičių žaidimo lygiui turi ir tarptautiniuose turnyruose įgyjama patirtis.

Renginyje “Vilnius Open 2008” galės dalyvauti kiekvienas, besidomintis šiuo sportu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių