Didieji kelionių organizatoriai atšaukia skrydžius (dar papildyta)

Islandijos ugnikalnio išsiveržimas sukėlė nepatogumų lietuviams, skridusiems pailsėti svetur ir grįžtantiems po atostogų į Tėvynę.

„Novaturas“: daug neaiškumų

Oro erdvę kontroliuojančioms institucijoms dėl prastų oro sąlygų kuriam laikui atšaukus skrydžius, ankstyvą penktadienio rytą neįvyko kelionių organizatoriaus „Novaturas“ organizuota kelionė 110 turistų. Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė flyLAL charters 6.30 val. iš Vilniaus oro uosto turėjo skraidinti šiuos žmones į Tenerifę. Čia turistai turėjo praleisti 8 dienas.

“Novaturo” rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis portalui nurodė, kad šis skrydis galbūt galėtų įvykti penktadienio vakare, tačiau tai priklausys nuo oro erdvę kontroliuojančios institucijų sprendimo - ar tarnybos, įvertinusios situaciją, leis lėktuvams skristi.

Šeštadienį 16.05 val. iš Vilniaus oro uosto taip pat turėjo pakilti lėktuvas, skraidinantis apie 200 “Novaturo” turistų į Turkiją. Ar ši kelionė įvyks numatytu laiku, taip pat kol kas neaišku. “Tai priklausys nuo oro. Kol kas ore yra vadinamasis tunelis, lėktuvas skristi į pietvakarius, bet ar lėktuvas rytoj išskris, priklausys, kaip pakryps pelenų debesis. Jei pelenų debesis užklos ir pietvakarių dalį, gali tekti ir šitą reisą atidėti”, - sakė T.Mikalonis.

Penktadienį į Vilniaus oro uostą turėjo sugrįžti apie 100 “Novaturo” keleivių iš Tenerifės. Tačiau dėl prasto oro skrydis buvo atidėtas. „Į Lietuvą šiandien turėjusiais grįžti turistais pasirūpinta. Su jais susisiekta, iš viešbučių gautos garantijos dėl vėlyvo išsiregistravimo. O jeigu teks dar vėliau atidėti skrydį ieškosim variantų, kaip juos pargabenti į Lietuvą“, - kalbėjo T.Mikalonis.

„Tez Tour“: atidedama kol kas neribotam laikui

Kelionių organizatorius „Tez Tour“ penktadienį pranešė, kad kol kas neapibrėžtam laikotarpiui atidedami visi bendrovės reisai suplanuoti balandžio 16, 17 ir 18 dienomis.

Vėliau bendrovė informavo, kad šeštadienį turėjęs pakilti pirmasis “Tez Tour” organizuojamų vasaros sezono kelionių lėktuvas į Turkiją gali būti atšauktas dėl sustabdytų Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų darbo.

Skrydis iš Vilniaus oro uosto buvo numatytas šeštadienį 5 val. ryto. Planuota, kad šiuo reisu skris 148 žmonės.

Vėliau bendrovė išplatino pranešimą, kuriame nurodė, kad atostogų į Hurgadą ir Tenerifę neišskridę Lietuvos poilsiautojai atgaus už kelionę sumokėtus pinigus arba galės atidėti kelionės datą vėlesniam laikui.

„Šiuo metu sudėtinga prognozuoti, ko galime tikėtis artimiausiomis valandomis, todėl lieka tik laukti, kokį sprendimą priims atsakingos institucijos, koordinuojančios mūsų šalies oro uostų darbą. Mes esame pasirengę vykdyti suplanuotus skrydžius iš karto, kai tai bus leista daryti“, - bendrovės pranešime spaudai cituojamas “Tez Tour” Lietuvoje direktorius Aleksandras Sukovas.


„Tez Tour“ taip pat paskelbė, kad penktadienį į Lietuvą iš Hurgados ir Tenerifės kurortų turėjo grįžti grupė turistų, tačiau dėl neveikiančių oro uostų jų grįžimas atidedamas kol kas dar nežinomam laikui.

Iš Hurgados oro uosto lėktuvas turėjo pakilti 20.30 val. Šiuo reisu turėjo skristi 148 „Tez Tour“ klientai. Iš Tenerifės reisas buvo numatytas 19.40 val. Šiuo lėktuvu į Lietuvą turėjo grįžti 220 žmonių, kurie į šį kurortą vyko pasinaudoję “Tez Tour” ir “Novaturo” bendrovių paslaugomis.

„Užtikrinu, kad visais mūsų klientais yra rūpinamasi, jiems suteiktas maitinimas ir papildomos nakvynės viešbučiuose. Vėlgi, belieka tik apgailestauti, kad nuo mūsų nepriklausančios aplinkybės koreguoja žmonių planus“ , - nurodė A.Sukovas.

„Star1 Holidays”: atšaukti skrydžiai į Londoną, Milaną

Kelionių organizatorės „Star1 Holidays” atstovė Vilija Bulanavičienė portalui sakė, kad penktadienį atšaukti visi keturi bendrovės suplanuoti reisai - iš Vilniaus ir į Vilnių. 8 val. buvo numatytas skrydis į Milaną, tačiau dėl nepalankių oro sąlygų jis neįvyko. Lėktuvu į šį Italijos miestą turėjo skristi 136 žmonės. Iš Milano į Lietuvos sostinės oro uostą dėl atšaukto skrydžio namo nesugrįžo 85 keleiviai.

Penktadienį taip pat buvo numatyti du bendrovės organizuojami skrydžiai iš Vilniaus į Londoną ir iš Londono į Vilnių. 16 val. į Didžiosios Britanijos sostinę turėjo išskristi 135 keleiviai, tačiau jau dabar žinoma, kad šis skrydis neįvyks. Iš Londono į Vilnių penktadienio vakarą turėjo sugrįžti daugiau nei šimtas žmonių, tačiau šis reisas taip pat atšauktas.

„Kai jau bus galima vykdyti skrydžius, visiems keleiviams nemokamai bus suteikti bilietai į kitus reisus arba bus pasiūlyta piniginė kompensacija“, - nurodė „Star1 Holidays” atstovė. Bendrovė savo tinkapyje taip pat informavo, kad gali būti atšaukti šį šeštadienį ir sekmadienį turėję vykti bendrovės suplanuoti reisai.

SAS atšaukė 742 skrydžius

Skandinavijos avialinijos SAS penktadienį pranešė, kad visi Skandinavijos oro uostai (Kopenhagos, Oslo ir Stokholmo) balandžio 17 d. bus uždaryti bent iki 13 valandos (vietos laiku). Pasak SAS atstovybės Lietuvoje pranešimo, šiuo metu nėra galimybės tiksliai nurodyti, kada skrydžiai vėl bus atnaujinti.

„Skrydžiai nebus vykdomi nei į, nei iš Danijos, Švedijos ir Norvegijos, taip pat tarp šių šalių. Šiandien bus vykdomi tik keli skrydžiai tarp Šiaurės Norvegijos miestų, tačiau informaciją reikėtų pasitikslinti SAS internetiniuose tinklapiuose,“ - nurodoma penktadienį išplatintame pranešime.

Jame taip pat informuojama, kad penktadienį SAS dėl susidariusios padėties atšaukė 742 skrydžius.  

Keleiviams, kurie yra užsisakę bilietus šiuo metu atšauktiems skrydžiams, SAS siūlo kitus skrydžius tomis pačiomis kryptimis. Taip pat galima susigrąžinti pinigus už bilietus.

Keleiviai, kurie yra rezervavę bilietus skrydžiams balandžio 16-19 d., gali iš naujo juos rezervuoti bet kuriai kitai tinkamai dienai SAS skrydžiui, nekeisdami pasirinktos skrydžio klasės ir krypties. Pasak bendrovės pranešimo, pakeisti bilietus ar susigrąžinti pinigus reikėtų artimiausiu patogiu metu.


Šiame straipsnyje: skrydžiailėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių