D.Grybauskaitė: tarptautinės meno mugės - langas į pasaulinę meno rinką

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje ARTVILNIUS'11.

Antrą kartą rengiamoje tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje šalies vadovė domėjosi Lietuvos kūrėjų įsiliejimo į pasaulinę meno rinką perspektyvomis, rašoma pranešime spaudai.

„Lietuvoje yra labai daug talentingų, tačiau tik savo šalyje žinomų menininkų. Tarptautinės meno mugės - puiki proga lankytojams susipažinti su daugelio šalių kūrėjais ir jų darbais, o mūsų menininkams tai - langas į pasaulio meno rinkas", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, jau ne vienas Lietuvos menininkas nuo trečiadienio veikiančioje mugėje gavo kvietimą pristatyti savo kūrybą meno galerijose užsienyje.

„Tai ne tik meno rinkos skatinimas, bet ir Lietuvos, kaip įdomios meno šalies garsinimas", - kalbėjo Prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuvoje rengiamai šiuolaikinio meno mugei ypač svarbus tarptautinių meno ekspertų, galerininkų, kolekcionierių bei muziejininkų dėmesys. Kylantis susidomėjimas rodo, kad tarptautinė šiuolaikinio meno mugė Vilniuje tampa svarbiu reiškiniu Šiaurės ir Vidurio Europos meno pasaulyje.

ARTVILNIUS'11 dalyvauja 65 galerijos iš 17 šalių: 39 - Lietuvos, 26 - užsienio. Meno mugėje savo darbus pristato daugiau nei 300 menininkų.


Šiame straipsnyje: artvilniusmeno mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių