D.Grybauskaitę šokiravo „Akropolio“ bylos eiga

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia esanti „nustebusiai šokiruota“ bylos, kurioje „Akropolis“ siekia prisiteisti iš valstybės 20 mln. litų už esą per brangiai įsigytą sklypą prieškriziniu metu.

„Esu nustebusiai šokiruota, kad naudojami tie patys būdai ir teisėsauga atitinkamai daro tam tikras išvadas. Nenoriu dabar vertinti pirmosios instancijos teismo sprendimo, tik žinau, kad net padėjome mes paruošti antrąjį kreipimąsi į aukštesnės instancijos teismą. Toks procesas, tokie veiksmai neturi būti toleruojami“, - griežtai sakė D.Grybauskaitė.

Portalas 1.diena.lt jau rašė, kad kyla sunkumų pateikti apeliaciją teismo sprendimui, kuriuo valstybė įpareigota „Akropoliui“ dovanoti 20 mln. litų.

Birželio viduryje teismas nusprendė, kad "Akropolis" valstybei neprivalo sumokėti pusės suderėtos kainos - maždaug 21 mln. litų už įsigytą sklypą prie Vingio parko Vilniuje.

Už valstybinę žemę "Akropolis" iš viso sumokėjo 19,371 mln. lito. O sklypo kainą sumažinti perpus reikalavo dėl smarkiai pasikeitusių ekonominių aplinkybių.

Vilniaus apygardos teismo sprendimu, valstybinės žemės kaina sumažinta nuo 40,478 iki maždaug 20,25 mln. litų. Anot sprendimą priėmusios teisėjos Ritos Kisielienės, "valstybė negali įgauti nesąžiningo pranašumo kitos šalies atžvilgiu", o bylos medžiagoje esą matyti, kad "Akropolio" ieškinys buvo pagrįstas.


Šiame straipsnyje: AkropolisDalia Grybauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių