„DFDS Lisco“ laukia leidimų degusiam keltui nutempti

Danijos kapitalo Klaipėdos keltų bendrovė "DFDS Lisco" laukia Lietuvos, Vokietijos ir Danijos saugios laivybos administracijų leidimų, kurie leistų smarkiai apdegusį keltą "Lisco Gloria" nutempti į Odensės uostą.

"Prašymai yra pateikti. Laukiame, kada gausime reikiamus leidimus iš Lietuvos, Vokietijos ir Danijos saugios laivybos administracijų", - sakė "DFDS Lisco" komunikacijos vadovas Vaidas Klumbys.

Anot jo, "Lisco Gloria" keltas plūduriuoja vis dar toje pačioje vietoje, jo būklė stabili, tik ketvirtajame jo denyje dar fiksuotos aukštesnės temperatūros.

Planuojama, kad Odensės uoste degusį keltą galės apžiūrėti tiek Fajardo laivų statyklos specialistai, tiek įmonės, draudimo įmonių atstovai.

Iš Vokietijos Kylio į Klaipėdą plaukusiame kelte "Lisco Gloria" gaisras kilo spalio 9-osios naktį. Juo plaukė 236 žmonės, per gaisrą pavyko visus žmones sėkmingai evakuoti.

Smarkiai apdegusį keltą "Lisco Gloria" linijoje į Kylį praėjusį sekmadienį pakeitė iš bendrovės "Stena Roro" išsinuomotas keltas "Baltic Amber". Jis anksčiau plaukiojo maršrutu Barselona-Palma ir vadinosi "Borja", rašo "Lietuvos žinios". Šio kelto operatore buvo Latvijos įmonė "Ave Line".


Šiame straipsnyje: Lisco GloriaDFDS Lisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių