Dešimt jaunųjų menininkų – mero stipendijos

Šiandien Vilniaus miesto savivaldybėje sostinės meras J. Imbrasas susitiko su jaunaisiais menininkais, kuriems skirtos Vilniaus mero stipendijos.

Vilniaus mero stipendija jauniesiems Vilniaus menininkams buvo įsteigta praėjusią vasarą 9 srityse – architektūros, dailės, dizaino, foto meno, literatūros, muzikos, kino, šokio ir teatro.

Pusmetinės stipendijos šiemet buvo skirtos trumpametražio filmo „Broliai" ir dokumentinio filmo apie Gruziją kūrėjams Simonui Glinskiui ir Pauliui Zavišai, knygos „PO-MUZIKA" autoriui Mindaugui Peleckiui, dailininkui Gintarui Didžiapetriui.

Metinės stipendijos skirtos Gabrielei Labanauskaitei –  filmui „Nevok" tobulinti ir vystyti, pjesei „Kodėl" sukurti ir eksperimentinės poezijos festivaliui „Tarp" kurti bei realizuoti; Ugniui Gelgudai – projektui „Objektyvaus pasaulio naujienos"; Tomui Butkui – projektams „Miestas kaip įvykis", „Kultūrinių funkcijų veiksnys ir jų plėtros perspektyvos miesto urbanistinėje struktūroje"; Aidui Puodžiukui – projektui „Vakarų ir Lietuvos kompozitorių muzika"; Kasparui Uinskui –  daugiaplaniam projektui „Klasikinės muzikos sklaida"; Gyčiui Ivanauskui – šokio spektakliui „Meilės paskos" sukurti; Giedrei Mikulskaitei-Voronko – grafikos darbų parodai „Miesto žmogus".

Šventiniame susitikime taip pat dalyvavo Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas V. Martikonis, Kultūros ir ugdymo departamento direktorė Lijana Kairienė, Kultūros ir meno sk. vedėjas E. Žalpys.

„Idėja, apdovanoti talentingus menininkus gimė prieš metus. Džiaugiuosi, kad mums pavyko ją įgyvendinti. Nuo šiol gražia ir prasminga tradicija taps skatinti įvairių sričių menininkus ir taip palengvinti jų buitį", - susitikime su menininkais kalbėjo meras J. Imbrasas.

Pagal patvirtintus Vilniaus miesto savivaldybės mero kultūros ir meno stipendijos jauniesiems meno kūrėjams skyrimo nuostatus, jauniesiems menininkams skiriamos 1000 litų stipendijos per mėnesį. Paskyrimo trukmė - iki vienerių metų. Į stipendijas gali pretenduoti jaunieji kūrėjai iki 35 metų.

Mero Juozo Imbraso potvarkiu buvo sudaryta pateiktų paraiškų vertinimo komisija, kurios pirmininku paskirtas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Vidmantas Martikonis. Kiti komisijos nariai: Kornelijus Platelis - Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas, Vaidas Jauniškis - teatro kritikas, Vita Mozūraitė - šokio kritikė, Vida Ramaškienė - kino festivalio „Kino pavasaris" direktorė, renginių organizatorė, Valdas Ozorinskas - dizaineris, Rolandas Palekas - architektas, Arvydas Šaltenis - Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas, Vilniaus dailės akademijos prorektorius ir Edmundas Žalpys - Kultūros ir ugdymo departamento Kultūros ir meno skyriaus vedėjas.

Komisijai svarstyti šiemet buvo pateikta 18 Vilniaus miesto jaunųjų kūrėjų pristatytų projektų. 4 iš jų - kino, 1 - foto meno, 4 - literatūros, 2 - muzikos, 3 - šokio, 2 - dailės ir dar 2 projektai dizaino srityje.


Šiame straipsnyje: MerasImbrasasstipendija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių