Dėl tualeto įtarimai pareikšti dviem Kauno valdininkams (papildyta)

Kauno apygardos prokuratūros prokurorai baudžiamojoje byloje dėl viešojo tualeto statybos Kauno pilies teritorijoje pareiškė įtarimus dviem Kauno savivaldybės administracijos darbuotojams.

Kauno apygardos prokuratūra konstatuoja, kad prie Kauno pilies statant tualetą buvo padaryta daugiau nei pusės milijono litų turtinė žala. Kol kas didžiausias įtarimų šešėlis krenta ant buvusio Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Valiaus Knoknerio ir Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjui Rimantui Rutavičiui. Jie įtariami piktnaudžiavę tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos, dokumentų klastojimu ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymu.

„To nesitikėjau. Nuėjau į apklausą ir iškart man buvo pareikšti įtarimai. Nežinau iš kur visa tai laužta, bet aš šitoje istorijoje išvis esu niekuo dėtas. Teks įrodinėti tiesą“, - prislėgtu balsu sakė šiuo metu bedarbis V.Knokneris.

R.Rutavičius jam taikomus įtarimus išgirdo pirmadienį, V.Knokneris - penktadienį.

Prokurorų prašymu, jiems paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti, apribotos jų nuosavybės teisės į nekilnojamąjį turtą.

Prokurorai teigia, kad šioje byloje įtariamųjų bus kur kas daugiau. Jie atskleidė, kad iš viso be R.Rutavičiaus ir V.Knoknerio šioje byloje baudžiamojon atsakomybėn dar gali būti patraukta net dešimt asmenų.   

Prokurorų prašymu, įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, apribotos jų nuosavybės teisės į nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą.

„Kauno diena“ jau rašė, kad prokuratūra savo išvadas žadėjo pateikti dar rudenį, tačiau tyrimas užtruko, o galimai prie skandalingos istorijos prisidėjusių tarnautojų apklausos prasidėjo tik šį mėnesį. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius į susitikimą su prokurorais ėjo su advokatu.

Tyrimą planuojama baigti šių metų vasarį.


Šiame straipsnyje: auksinis tualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių