Dėl šildymo sezono pabaigos Kaune dar neapsispręsta

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis tikina, kad dėl šildymo sezono pabaigos paskelbimo mieste bus sprendžiama ateinantį pirmadienį.

Tačiau, anot savivaldybės, tai nereiškia, kad paskelbus šildymo sezono pabaigą visuose pastatuose bus staiga nutrauktas šildymas – pats procesas užtrunka kelias dienas, o bendrijose ir administruojamuose namuose daugumos butų savininkų sprendimu šildymo sezonas gali tęstis neribotą laiką.

Į savivaldybę ateinantys laiškai dėl šildymo sezono pabaigos kardinaliai skiriasi: vienuose prašoma šildymo sezono dar neužbaigti, kituose teigiama, kad toliau šildytis tenori kompensacijas už šildymą gaunantys kauniečiai. Taip pat skundžiamasi, jog daugiabučius administruojančios įmonės atsisako reguliuoti paduodamos šilumos srautus namuose, motyvuodamos tuo, kad „vis viena greitai bus skelbiama šildymo sezono pabaiga“.

Atsižvelgiant į tokius skundus daugiabučių namų administratoriai buvo įspėti, kad privalo reaguoti į gyventojų nusiskundimus dėl per aukštos temperatūros butuose.

„Daugelyje namų įrengti automatiniai reguliatoriai patys reaguoja į lauko temperatūrą ir sumažina paduodamos šilumos srautą, bet kai kuriuose namuose iki šiol nerenovuoti šilumos mazgai ir juose reguliuoti paduodamą šilumą gali tik šilumos punktus prižiūrintys darbuotojai rankiniu būdu. Aišku, kad niekas negali sukinėti sklendžių kas kelias valandas, todėl ir atsitinka taip, kad namuose su nerenovuotais mazgais yra žymiai didesnės šilumos sąnaudos. Todėl tokių namų gyventojai turėtų rimtai susirūpinti šilumos punktų automatizavimu, nes apsispręsti dėl to gali tik patys butų savininkai“, – teigė Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ateb

ateb portretas
Teisingai. Ir temperatūra tai rodo, ir yra įstatymai ir higienos normos tai reguliuojančios. O kam atseit nešalta ir saulė kaitina gali prašyti, kad nešildytų. Kaip priklauso, taip ir yra.

aš portretas
Taigi ZUIKIS žadėjo jau rytoj pabaigti šildymą.

koooresPondentĖ

koooresPondentĖ portretas
prognozuojama dieną +11 laipsnių o naktimis + 4 , tai dar galvot reikia ? čia matyt kaip ir su maršrutiniais rūpinamasi privatininkais kurie uždirbinės iš valstybinių įstaigų kurios visą šildymo sezoną laiko langus pravirus . KĄ REPOTERIAMS SUNKU TAI UŽFIKSUOTI IR STRAIOPSNĮ PARAŠYT , ai juk čia kauno diena ... .
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių