Dėl sausros nuseko Kauno marios

Kauno hidroelektrinės (HE) darbuotojai teigia, kad dėl tvyrančio karščio ir energijos poreikio, šiek tiek nuseko Kauno marios. Nemune vandens lygis normalus.  

Kaip teigė Kauno hidroelektrinės direktorius Juozas Bartlingas, pirmadienio rytą Kauno marių viršutinis vandens lygis buvo 43,60 metro, tuo tarpu norma yra 44 m. „Neseniai vandens poreikis buvo didelis, o vandens prietaka dėl Lietuvoje tvyrančių kaitrų buvo maža, todėl natūralu, kad Kauno marios šiek tiek nuseko. Dabar dirbame su tokiu lygiu, kokį turime ir kiek vandens atiteka, nes sukaupti vandens šiuo metu nėra iš ko“, - aiškino J.Bartlingas.

Anot J.Bartlingo, Nemune vandens lygis gali svyruoti iki 40 cm, šiuo metu upėje vandens lygis yra normos ribose. „Neseniai Lietuvoje praėjo liūtis, tačiau daugiau tai buvo Vilniaus regione. Mums daug naudingiau, kai gausiai palyja Dzūkijoje ar Baltarusijoje - tuomet Nemune vandens lygis būtų aukštesnis“, - tikino Kauno HE direktorius.

Direktorius pasidžiaugė, kad Lietuvai negresia staigūs poplūdžiai, kurie būdingi Čekijoje ar Austrijoje. „Kai šiose šalyse prasideda liūtys, viskas staigiai suteka į upes ir smarkiai nukenčia miestai bei miesteliai. Pas mus vanduo į Nemuną atiteka lėtai, todėl pavojaus sulaukti tvano - nėra“, - paaiškino Kauno HE direktorius.


Šiame straipsnyje: Kauno mariosvandens lygis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių