Dėl „Regitros“ teorijos egzamino baimintis neverta

Kauno vairavimo mokyklose kilo sąmyšis dėl pasklidusios informacijos apie tai, kad įmonė „Regitra" nuo rugsėjo 1 dienos žada atnaujinti teorinio egzamino klausimus. Neoficialiais duomenimis teigiama, kad „Regitra" nori nuo numatytos datos į savo duomenų bazę įvesti daugiau kaip tūkstantį naujų klausimų.

Mokinių teigimu, tam, kad būtų galima išvengti iškilusių sunkumų, teorijos egzaminą reikia suspėti išsilaikyti iki rugsėjo 1 dienos. Tačiau užsiregistruoti laikyti egzamino rugpjūčio pabaigoje neįmanoma, nes  vietų nėra. 

„Ketinau spėti išsilaikyti egzaminą bent jau iki rugpjūčio 30 dienos, kad rugsėjį netektų kartoti kurso. Girdėjau apie „Regitros" patobulintą klausimų variantą. Man sakė, kad įmonė į savo duomenų bazę turėtų įvesti 1 tūkst. naujų klausimų. Draugai girdėjo, kad visa tai daroma siekiant palaikyti akciją „Karas keliuose". Tačiau Kauno „Regitros" filiale laisvų vietų yra tik nuo rugsėjo 3 dienos. Ką dabar reikės daryti - mokytis naujų taisyklių savarankiškai? O gal kartoti visą kursą iš naujo?", - sunerimęs pasakojo vienos Kauno vairavimo mokyklos mokinys, kuris nepanoro atskleisti savo vardo.

Pasak „Regitros" Vilniaus filialo padalinio generalinio direktoriaus pavaduotojo Sauliaus Šumino, baimintis nėra dėl ko. Jis patikino, kad klausimus atnaujinti planuojama ateityje.

„Tai, ką sako mokiniai, yra išpūstas burbulas. Rugsėjo pradžioje laikantiems teorijos egzaminus baimintis nėra dėl ko. Niekas nenukentės, nes klausimai bus atnaujinami gerokai vėliau. O iki rugsėjo 1 dienos mes planuojame pataisyti tik tuos klausimus, kurie prieštarauja naujoms kelių eismo taisyklėms. Laikydami testą mokiniai nepajus to", - teigė S.Šuminas.

Generalinio direktoriaus pavaduotojas sakė, kad situaciją plačiau galės pakomentuoti tik tada, kai viskas paaiškės iki galo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių