Dėl nekeičiamų dvikalbių gatvių pavadinimų lentelių - bauda

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas trečiadienį Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorei Liucinai Kotlovskai skyrė 500 litų baudą už įsiteisėjusio

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo, kuriuo rajono valdininkai buvo įpareigoti pakeisti dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles tik į lietuviškas, nevykdymą.

Pasak teismo pranešimo, antstolė reikalavimą vykdyti teismo sprendimą pakeisti lenteles Vilniaus rajono savivaldybės administracijai įteikė rugpjūčio pabaigoje, tačiau negavusi atsakymo ir vėliau patikrinusi rajone esančius miestelius pamatė, kad teismo sprendimas yra neįvykdytas.

„Teismo nuomone, surinkti įrodymai ir faktinės aplinkybės įrodo, kad teismo sprendimas nustatytu terminu nėra tinkamai įvykdytas. Teismo vertinimu, dėl to yra Vilniaus rajono savivaldybės administracijos kaltė, nes ji aktyviai nesiėmė reikiamų vykdymo veiksmų, nebendradarbiavo su antstoliu, nenurodė antstoliui apie kliūtis sprendimui įvykdyti, todėl turi būti skirta bauda“, - rašoma pranešime.

Taip pat pažymima, kad Vilniaus rajono savivaldybės administracija teismo prašė antstolės pareiškimą atmesti, nes, jos teigimu, teismo sprendimą ji įvykdė pagal galimybes. Pasak pranešimo, dauguma Vilniaus rajono gyventojų geranoriškai sutiko pakeisti gatvių pavadinimų lenteles ir tai buvo padaryta, tačiau dalis namų savininkų kategoriškai atsisakė keisti gatvių pavadinimų lenteles, reikalavo palikti jų namų valdas.
Tačiau teismas pažymėjo, kad Vilniaus rajono savivaldybė galėjo konkrečiai nurodyti, kurių namų savininkai atsisakė leisti pakeisti lenteles.

„Tokiu atveju teismo sprendimo įvykdymą galėtų padėti užtikrinti antstolis Civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka, t. y. nevykdantys antstolio reikalavimų asmenys galėtų būti patraukti atsakomybėn, jiems skirtos baudos, taip pat antstolis turėtų įgaliojimus kliūtims pašalinti kviesti policiją. Kaip minėta, nagrinėjamu atveju skolininkė (savivaldybė) dėl kliūčių įvykdyti teismo sprendimą į antstolę nesikreipė“, - rašoma teismo nutartyje.

Teismo sprendimą per savaitę galima apskųsti Vilniaus apygardos teismui.
Lietuvos lenkų politikai siekia, jog būtų įteisinta, kad vietovėse, kuriose jų tautiečiai sudaro gyventojų daugumą vietovardžius būtų galima rašyti dviem kalbomis - valstybine ir lenkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
laukė taip ilgai? Aš laiško negaliu parašyti, nes tokios solnečnos gatvės Lietuvoje nėra, yra tik Saulėtoji. Kodėl dėl tų lenkiškų išperų turime kentėti visi lietuviai ir Lietuvos tvarka? Reikia dar didesnę baudą tai lenkei uždėti, nes nesilaikymas valstybės įstatymų prilygsta diversijai.

Dobis

Dobis portretas
Kraugeriai tie lenkai visai ant galvos uzlipo.

2-am

2-am portretas
dėl mūsų valdžios neveiklumo tie lenkai lipa mums ant galvų. reikia mums patiems galvoti, kaip nesiafišuojant juos pastatyti į vietą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių