Dėl M.Mažvydo bibliotekos vadovo pareigų varžosi trys pretendentai

Naujai paskelbtame konkurse į Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus pareigas varžosi trys pretendentai.

Tai BNS patvirtino konkursą organizuojančios Kultūros ministerijos personalo skyrius, tačiau paraiškas pateikę pretendentai neviešinami. Kol kas kito etapo data nėra paskirta.

Pirmasis konkursas į šios įstaigos vadovo pareigas buvo nutrauktas gegužės 27 dieną. Tuokart Lietuvos nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus pareigų siekė penki pretendentai.

Tarp kandidatų buvo šiuo metu laikinai bibliotekai vadovaujantis Algirdas Plioplys bei buvęs įstaigos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" vadovas Rolandas Kvietkauskas. Su A.Pliopiu BNS ketvirtadienį nepavyko susisiekti, tuo metu R.Kvietkauskas turėtų eiti pareigas Kultūros ministerijoje - naujasis kultūros ministras Arūnas Gelūnas praėjusią savaitę jį įvardijo savo komandos žmogumi.

Kaip viena iš galimų antrojo konkurso dalyvių neoficialiai buvo įvardijama dabartinė bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotoja, Bibliografijos ir knygotyros centro direktorė Regina Varnienė-Janssen, tačiau ji pati BNS patikino konkurse nedalyvaujanti.

Vilniaus universiteto (VU) Komunikacijos fakulteto taryba, vykstant pirmajam konkursui į bibliotekos generalinio direktoriaus pareigas, buvo sukritikavusi ministeriją, kad ji pretendentams esą kelia per žemus reikalavimus.

Pagal naujojo konkurso sąlygas, pretendentai turi parengti penkerių metų nacionalinės bibliotekos veiklos programą, kurioje atsispindėtų šios bibliotekos vizija ir misija, nuostatuose numatytų tikslų bei funkcijų įgyvendinimas, struktūros formavimas ir veiklos principai, bendradarbiavimo su Lietuvos ir užsienio institucijomis galimybės.

Norintieji vadovauti bibliotekai, pagal konkurso sąlygas, privalo turėti aukštąjį išsilavinimą (magistro laipsnį) ir ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujančio darbo patirtį.

Skirtingai nuo ankstesnio konkurso, dabar iš pretendentų reikalaujama turėti bent 3 metų darbo patirtį per pastaruosius dešimt metų informacinės visuomenės plėtros programose ir projektuose, tiesiogiai susijusiuose su viešųjų paslaugų planavimu ir įgyvendinimu bent vienoje iš šių sričių - informacinių centrų, bibliotekų, muziejų ar elektroninių viešųjų paslaugų. Taip pat reikalaujama būti skaičiusiam bent 3 pranešimus išvardintų sričių tarptautinėse konferencijose.

Nuo sausio 5 dienos bibliotekai vadovauja A.Plioplys. Iki tol bibliotekai vadovavęs Vytautas Gudaitis pernai sulaukė prieštaringų vertinimų paaiškėjus, kad darbuotojams buvo išmokėta 120 tūkst. litų papildomų priedų.


Šiame straipsnyje: mažvydo biblioteka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių