Dėl ko mosuoja kardais A.Garbaravičius, G.Labanauskas ir A.Orlauskas?

Skirtingose barikadų pusėse atsidūrę miesto tarybos nariai kaltina vieni kitus šmeižtu bei melu ir mosuoja kovos kardais, bandydami santykius aiškintis per policiją, Etikos komisiją ir žiniasklaidą.

„Ledo ritulio lazdos ar policijos pagalba norima užgniaužti laisvą žodį miesto taryboje, bet savo nuomonę gali turėti kiekvienas tarybos narys“, – pareiškė į spaudos konferenciją sukvietęs Kauno tarybos frakcijos „Dirbame Kaunui“ lyderis Gintautas Labanauskas. Jo nuomone, tarybos narys liberalcentristas Arvydas Gaabaravičius miesto taryboje bando įdiegti Baltarusijos lyderio Aleksandro Lukašenkos metodus.

Pernai rudenį socialdemokratų gretas palikę G.Labanauskas, Artūras Orlauskas ir Antanina Medviedevienė įsteigė frakciją „Dirbame Kaunui“ ir netrukus išplatino skrajutę, kurioje minima ir A.Garbaravičiaus pavardė.

„Ar žinote, kad už šilumą kauniečiai moka bene brangiausiai Lietuvoje ir kad A.Garbaravičiaus šeima nuo seno susijusi su energetika? Ar žinote, kad AB „Kauno energija“ valdybos pirmininkas A.Augonis ir „Kauno vandenų“ direktorius V.Burokas yra deleguoti A.Garbaravičiaus frakcijos? Ar žinote, kad vanduo kauniečiams branginamas dėl to, kad elektros pardavėjai tampriai susiję su A.Garbaravičiaus šeima? Ar žinote, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl to, kad A.Garbaravičius balsavo taryboje už mokesčių sumažinimą įmonėms, kurias valdo jis ir jo šeimos nariai?“, – skelbiama frakcijos „Dirbame Kaunui“ skrajutėje.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad dėl šių teiginių A.Garbaravičius kreipėsi į policiją. „Dirbame Kaunui“ nariai sakė kol kas iš policijos nesulaukę jokios informacijos, bet tokį politiko žingsnį traktuoja kaip bandymą užgniaužti kritiką.

„Kreipsimės į Etikos komisiją, nes A.Garbaravičius mėgina policinėmis priemonėmis susidoroti su tarybos nariais“, – spaudos konferencijoje sakė A.Orlauskas. Jis negailėjo kandžių replikų A.Garbaravičiaus adresu ir žadėjo pats kreiptis į Etikos komisiją. A.Orlauskas tikina, kad A.Garbaravičius spaudoje melavo apie Antikorupcijos komisijos darbą ir apie ikiteisminiame tyrime bei bylose minimą A.Orlausko pavardę.

„Mes nesustosime, nieko neišsigandome, ir dirbsime toliau“, – tikino G.Labanauskas.

„Esame linkę susimesti 300 litų, kad A.Garbaravičius nuvažiuotų į Baltarusiją pasisemti gerosios patirties“, – ironizavo A.Orlauskas.

A.Garbaravičius patvirtino kreipęsis į policiją dėl šių politikų platinamos skrajutės.

„Tokie niekšiški jų metodai yra šmeižimas prieš visus kauniečius ir mano rinkėjus. Niekšybė turi savo vardą, ir tikiuosi, kad policija tai įvardys“, – išgirdęs apie frakcijos „Vardan Kauno“ spaudos konferenciją sakė A.Garbaravičius.  Anot jo, griežtos rankos savivaldybėje tikrai reikia.

A.Garbaravičius priminė, kaip dar būdami socialdemokratų gretose, o dabar į naują frakciją susibūrę politikai elgėsi Kauno klinikinėje ligoninėje, kokias metodais bandė įvesti tvarką „Kauno vandenyse“.

„Tokie banditiški metodai man nepriimtini. Juk tai vieninteliai politikai, išmesti iš Socialdemokratų partijos už savo elgesį“, – aiškino liberalcentristas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na kuo čia stebėtis

Na kuo čia stebėtis portretas
Žlugo Labanausko dumblo verslas- putojasi dabar.

Kaunietis.

Kaunietis. portretas
Gavau tą proklamaciją.Tokio melo dar neteko skaityti .Ną gal pora punktų yra daug maž teisingi. Kažkas argumentuotai turėtų pakomentuot,bet...įsivelt į ginčus su.........Klausimas ar verta?

kartas

kartas  portretas
1 no lygijo
VISI KOMENTARAI 24

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių