Dėl Kauno ponios ligos stringa korupcijos skandalo byla

Į korupcijos bylos nagrinėjimą susirinko buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras, buvęs Kauno vicemeras Adolfas Antanas Balutis ir kaunietė verslininkė Laima Baranauskienė. Jos kolegė Birutė Jablonskienė teisme nepasirodė.

B.Jablonskienės advokatas pareiškė, kad sekmadienį jo ginamajai sušlubavo sveikata ir teko kviesti greitąją medicinos pagalbą. Teisėjų kolegija liepė advokatui per pusvalandį išsiaiškinti B.Jablonskienės sveikatos būklę.

„Ji gydoma kardiologinio skyriaus reanimacijoje. Į šią savaitę numatytus posėdžius B.Jablonskienė negalės atvykti“, - po pertraukos paaiškino advokatas.

Kauno poniomis vadinamos verslininkės L.Baranauskienė ir B.Jablonskienė kaltinamos kyšio davimu. Esą jos per tarpininką, anuometinį Kauno vicemerą A.A.Balutį perdavė nemenką sumelę Kauno apskrities viršininkui V.Vizbarui. Bylos duomenimis, V.Vizbaras į savo kišenę galėjo susižerti apie 100 tūkst.litų.

Buvęs apskrities viršininkas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, kyšininkavimu ir dokumentų klastojimu siekiant asmeninės naudos sau bei padarant didelės žalos valstybei. Ankstesniame posėdyje V.Vizbaras savo kaltę kategoriškai neigė.

Esą anuometiniam Seimo pirmininkui V.Muntianui daroma paslauga dėl sklypų Kėdainių rajone buvo jo tiesioginis darbas. Slapta užfiksuotoje medžiagoje matyti, kaip V.Muntianas klausia, kiek jis skolingas už paslaugą, o į tai V.Vizbaras kukliai atsako: „Ką jūs, nieko, pirmininke.“

V.Muntianas teisėjų kolegijos prašė epizodą, kuriame nagrinėjama jo veikla, išskirti į atskirą. „Mano liga nepagydoma. Šiuo metu yra laikinas pagerėjimas, tačiau jis ribotas. Norėčiau, kad mano atžvilgiu byla būtų kuo greičiau išnagrinėta“, - lėtai kalbėjo onkologine liga sergantis V.Muntianas.

Deja, šiam buvusio Seimo pirmininko prašymui prieštaravo kiti proceso dalyviai. Teismas nusprendė, kad Kauno korupcijos skandalo byla objektyviau bus išnagrinėta neišskiriant epizodų į atskirus.

Proceso dalyvių teisėjas paprašė saugoti sveikatą ir nesirgti.


Šiame straipsnyje: Kauno ponioskorupcijos byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių