Dėl įsibrovėlių neveikia bibliotekos internetinė svetainė

Vartotojai apie savaitę negali naudotis Klaipėdos viešosios bibliotekos internetine svetaine. Užblokuoti tinklapį prireikė, nes į jį įsibrovė nenustatyti asmenys.

Klaipėdos viešosios bibliotekos Informacinių technologijų ir projektų valdymo skyriaus vedėja Jolita Baltrimienė pasakojo, kad į svetainės turinio valdymo sistemą įsibrovę vartotojai iš jos siuntinėjo kenksmingas programas į kitus serverius. Dėl to serverio tiekėjai užblokavo tinklapį.

„Dabar svetainė tvarkoma. Viskas derinama su serverio tiekėjais. Tikimės, kad artimiausiu metu svetainė vėl pradės veikti“, – vylėsi vedėja.

Anot J.Baltrimienės, vartotojai nerimauja, kad neveikia bibliotekos internetinė svetainė.

„Elektroninės paslaugos labai populiarios ir reikalingos. Vartotojams kyla daug nepatogumų“, – pastebėjo vedėja.

Klaipėdiečiai bibliotekos internetinėje svetainėje esančiame elektroniniame kataloge gali pasižiūrėti, kokios knygos yra įstaigoje, kokios paimtos. Internetu galima ir prasitęsti knygų laikymo laiką.

„Elektroninį katalogą galima pasiekti ir kitu adresu, bet vartotojai yra pripratę į jį patekti per tiesioginį bibliotekos puslapį. Jei svetainė dar kelias dienas neveiks, elektroninį katalogą rasti ir prasitęsti knygų laikymo laiką galima adresu http://katalogas.biblioteka.lt“, – patarė J.Baltrimienė.


Šiame straipsnyje: bibliotekahakeriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių