Dėl išgalvotos mašinos vagystės – nemalonumai teisme

Klaipėdos aps. VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriui (APGTS) tenka atskleisti ne vien tikras automobilių vagystes, bet ir tirti nebūtus nusikaltimus, kuomet pranešama apie mašinų vagystes, o šios būna savininkų sudaužytos, paliktos nežinia kur arba, kaip pastaruoju atveju, parduotos.

Savaitės pradžioje į APGTS kreipėsi dvidešimtmetis A.P., kuris skundėsi, jog iš vieno Liepų g. namo kiemo dingo automobilis „Renault Laguna“, pagamintas 1994 metais. Iš tiesų mašina priklausė ne jam, o jo būsimam svainiui, tik buvo įregistruota A.P. vardu.

Kai mašinos variklyje kažkas sugedo, pareiškėjas nesivargino užsiimti remontu: nutarė nebrangiai ją parduoti. Už automobilį gautus pinigus išleido ir tik vėliau susizgribo neturėsiąs ką pasakyti minėtam svainiui, savo būsimąjai ir jos tėvui.

Jei mašinos pirkėjas būtų spėjęs nuvažiuoti į „Regitrą“, iškart būtų sužinojęs, kad jo pirkinys ieškomas policijos. Pardavėjas, pasirašęs ir sutartyje, labai nenoromis prisipažino pareigūnams apie būsimų giminaičių baimę, bet įrodymai buvo akivaizdūs. Jam gresia atsakomybė už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių