Dėl higienos pažeidimų laikinai uždarytas restoranas „Villon“

Patikrinus prabangaus viešbučio "Le Meridien Vilnius" restoraną „Villon“ nustatyta, kad virtuvėje tvarkant maistą neišvengiama higienos pažeidimų.

Tikrintojai nustatė, kad sušaldyta mėsa ir tigrinės krevetės atšildomos aplinkos temperatūroje, šaldytuve viename padėkle laikoma termiškai apdorota ir atvėsinta paukštiena, neužtikrinama maisto žaliavų, pusgaminių laikymo temperatūra, dalis pusgaminių neženklinta, todėl neįmanoma nustatyti jų tinkamumo vartoti termino (šaldytos sriubos, šaldyta jautienos ir lašišos karpačio, šaldyta antis), praneša Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Taip pat neprisilaikoma higienos reikalavimų, nekokybiškai valomos mėsos svarstyklės, nelaiku išvalomi šaldikliai, šaltų patiekalų šaldytuvo lentynos pažeistos korozijos, dezinfekcinis skystis be tinkamumo vartoti termino, darbo vietose nepakabintos jo naudojimo instrukcijos.

Patikrinimo metu buvo atrinkti nuoplovų mėginiai nuo gamybinio inventoriaus bei darbuotojų rankų. Gavus tyrimų atsakymus paaiškėjo, kad nuoplovų mėginiuose, paimtuose nuo svarstyklių žaliai mėsai, dubens salotų maišymui, šaldytuvo lentynos bei konditerinių svarstyklių aptiktos koliforminės bakterijos.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko sprendimu  restorano veikla laikinai sustabdyta, neženklinti produktai uždrausti naudoti.

Įmonei nurodyta atlikti maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekciją. Už nustatytus pažeidimuskirta 800 litų  bauda.


Šiame straipsnyje: Higienos normoskavinėsvillon

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių