Dėl būsimo restorano sunerimę gyventojai puolė rašyti skundus

Gyventojai kreipėsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją dėl Vytauto prospekte 60-uoju numeriu pažymėtame pastate įrenginėjamo restorano. Jį planuojama atidaryti nepaisant gyventojų valios ir negavus reikiamų leidimų.

Statybos inspekcija nurodė sustabdyti darbus, kol bus surinkti visi dokumentai. Tačiau tuoj po specialistų vizito ant vitrinos buvo užlipdytas užrašas: „Čia greitai atsidarys greito maisto restoranas“.

„Kauno diena“ jau rašė apie gyventojų pasipiktinimą, kai be jų sutikimo kaimynystėje nuspręsta įrengti kavinę-restoraną – po butų grindimis vedžiojama ventiliacija, iškirsta anga arkoje, nutrupintas tinkas.

„Į vietą atvykę statybos inspektoriai situaciją aiškinosi vangiai. Toks įspūdis, kad jie buvo šališki. Teko primygtinai jų prašyti, kad įpareigotų darbininkus sustabdyti darbus bent iki kol nebus gauti visi leidimai, – teigė namo gyventojas Virginijus. – Tuo tarpu priekinės durys permontuotos į kitą vietą, pakeista pagrindinė fasado siena, pastatytas holas, laiptai, išvedžiotos ventiliacijos konstrukcijos, perdarytos lubų perdangos. Mūsų įsitikinimu, tai savavališka rekonstrukcija, o ne remontas."

Žmonės raštu kreipėsi į Kauno savivaldybės administraciją, prašydami sudaryti specialistų komisiją ir įvertinti situaciją. „Nepasitikime statybos inspekcija, po kurios vizito verslininkas lyg iš anksto žinodamas, kad jam niekas nesutrukdys, iškabina užrašą apie greitai pradėsiantį veikti restoraną“, – aiškino tas pats gyventojas.

Jis sakosi surinkęs 44 iš 67 namo gyventojų parašus, kuriais jie patvirtina prieštaraujantys, kad kavinė bus įrengta.

Jonas, kurio butas yra virš arkos, baiminasi, kad pradėjus veikti kavinei, į jo butą ims virsti garai, mat ventiliacijos anga yra tiesiai po jo balkonu. „Kas garantuos, kad nevibruos nuo veikiančių ventiliacijos konstrukcijų mano grindys, negirdėsiu triukšmo iš kavinės? Šio namo aukštus skiria blokai, kurie labai pralaidūs garsui“, – būgštavo vyras.

Restoraną įrenginėjantis verslininkas Andrius nenorėjo viešinti savo pavardės. Jis aiškino, kad ventiliacijos konstrukcija arkoje yra numatyta pastato projekte, todėl leidimais, jo įsitikinimu, rūpintis nereikia.

„Ši ventiliacija yra moderni ir labai brangi, su vibracijos slopintuvais ir filtrais, todėl gyventojai nieko negirdės ir neužuos. O visus leidimus turėsime vykstant darbams“, – teigė Andrius.


Šiame straipsnyje: kavinėrestoranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

verslininkas

verslininkas portretas
suns balsas i dangu neina,ka norim ta darom

nepasiduokit

nepasiduokit portretas
Ne tik garai ir maisto smarvė ištisą parą,bet tarakonai su žiurkėmis bus pastovūs svečiai.Šiūkšlės ir prekių išvežiojimo transportas.Užjaučiu gyventojus ,o kur dar triukšmas ...

mėsainis

mėsainis portretas
Keisti jūs žmonės, ar geriau, kad stovės apleistas,kol sugrius...vos ne miesto pačiam centre.Tada galėsit džiaugtis.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių