Degalų vagys bus paviešinti

Šią savaitę Vilniuje „Lukoil" degalinėse bus rodomi vaizdo klipai, kuriuose užfiksuoti asmenys, iš degalinių vagiantys kurą. Vairuotojai, atpažinę įtariamuosius, skatinami pranešti apie juos policijai. 

Siekdama išaiškinti nusikaltimus ir sumažinti kuro vagysčių iš degalinių skaičių, Vilniaus miesto policija su bendrove „Lukoil Baltija" nuo pernai metų įgyvendina bendrą prevecijos projektą. Pernai per keturis akcijos mėnesius policijai pavyko sulaikyti asmenis, įtariamus daugkartinėmis kuro vagystėmis iš degalinių.

„Sėkminga patirtis mus skatina ir toliau tęsti socialinį projektą. Tikimės, kad nusikaltimų ir nusikaltėlių viešinimas padės išvengti dalies kuro vagysčių", - teigia bendrovės „Lukoil Baltija" degalinių saugos vadybininkas Arvydas Jonuška.

Vilniaus miesto policija tokią socialinę iniciatyvą vertina kaip veiksmingą nusikalstamumo prevencijos priemonę. „Degalinėse apsilanko daugybė žmonių, todėl, kaip parodė pernai vykdyto projekto rezultatai, ieškomų asmenų viešinimas jose yra veiksminga priemonė. Tai padeda į paiešką įtraukti aktyvius piliečius ir išaiškinti kriminalinius nusikaltimus", - sako Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Antoni Mikulskis.

Šiuo metu septyniolikos Vilniaus „Lukoil" degalinių informaciniuose ekranuose rodomas klipas, kuriuose užfiksuoti degalų vagys. Ateityje planuojama šį projektą vykdyti ne tik sostinėje, bet ir kituose miestuose esančiose „Lukoil" degalinėse. 

Anot A.Jonuškos, degalinių informaciniuose ekranuose viešinama tik tų asmenų nusikalstama veika, dėl kurių veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas bei yra gautas prokuroro leidimas. Todėl nėra grėsmės, kad žmonės atsitiktinai pateks į ekraną šalia nusikaltėlių, pavyzdžiui, netyčia pamiršę užmokėti už degalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių