Debiutuojančių „Gargždų“ jėga – kovingumas

Tik šiemet įkurtas „Gargždų“ krepšinio klubas penktadienį atidarys Regionų krepšinio lygos (RKL) sezoną.

Pirmąsias rungtynes ekipa, kurios vienas iniciatorių ir įkūrėjų yra krepšininkas Marius Prekevičius, žais su Klaipėdos „Tekoda“.

Pasirengimas sezonui truko du mėnesius, per kuriuos „Gargždų“ ekipa sužaidė ne tik draugiškų, bet ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro rungtynių. 

Per jas „Gargždų“ komandos treneris Mindaugas Bugys susipažino su žaidėjais ir pamatė jų stipriąsias puses. „Tai kovinga ir ambicinga komanda. Krepšininkai dar jauni, tad nebūsime stiprūs naudodami taktiką. Bet kovingumu ir noru nugalėti galime pasiekti daug“, – patikino strategas.

Trečią šalyje pagal pajėgumą krepšinio lygą „Gargždai“ pradeda sąraše turėdami 14 krepšininkų. Pusė jų yra vos 19 metų amžiaus arba jaunesni. „Patyrusių žaidėjų beveik neturime, tad bus sunku. Bet kovosime“, – žadėjo M. Bugys. 

Šį sezoną komandai atstovaus: Andrius Mockus (24 metų, 191 cm ūgio), Domininkas Matutis (19, 180), Robertas Bražas (21, 184), Rytis Biliartas (19, 200), Tomas Ruškys (18, 195), Paulius Jacikas (24, 195), Linas Jonuška (19, 198), Laurynas Lučinskas (17, 199), Rolandas Kazakevičius (21, 203), Marius Grigaitis (19, 196), Mindaugas Balsevičius (30, 190), Rytis Zabita (16, 199), Edgaras Kaunas (24, 180), Renatas Jonelis (25, 201).



„Gargždų“ klubas rungsis RKL pirmenybių Žemaitijos regione. Jame kovos 11 komandų. Stipriausios 4 komandos varžysis su 4 pajėgiausiomis Suvalkijos regiono ekipomis. 

„Neabejoju, kad laimėti išvykose bus labai sunku, – sakė gargždiškis krepšininkas M. Prekevičius. – Dėl to dvikovos namie bus itin svarbios. Nors tai debiutinis mūsų sezonas, norime jį pažymėti. Stengsimės patekti tarp 4 stipriausių Žemaitijos regiono komandų“.

Anot žinomo Gargždų krepšininko, daug RKL komandų pasistiprins po Naujųjų metų, tad tikslai po pirmojo etapo gali keistis. 
Krepšinis į Gargždus sugrįžo po 10 metų pertraukos ir netruko sulaukti dėmesio. Stebėti draugiškas ir LKF taurės turnyro rungtynes Gargžduose rinkosi būriai žiūrovų. 

„Tai, kad salė beveik visad buvo pilna, džiugina. Duok Dieve, kad taip būtų ir toliau, – vylėsi M. Prekevičius, kuris šį sezoną žaidžia Utenoje ir dar neturėjo progos pamatyti Gargždų ekipos rungtynių namie. – Mačiau tik dvikovą Tauragėje, kur į salę susirinko gal 3 žiūrovai. Dėl to esu patenkintas gargždiškių lankomumu“.

„Sirgaliais esu labai patenkintas, – džiaugsmo maždaug trimis šimtais žiūrovų, stebinčių rungtynes, neslėpė ir „Gargždų“ treneris M. Bugys. – Manau, ir jiems turėtų patikti mūsų kovingumas“.

RKL varžybos vyks kiekvieną savaitgalį: rungtynės vyks penktadienį vakare ir šeštadienį popietę. Turnyro atidarymo rungtynėse „Gargždai“ penktadienį namie 18 val. pradės susitikimą su Klaipėdos „Tekoda“, o šeštadienį 14 val. gargždiškiai išvykoje kausis su „Kretingos“ krepšininkais.


Šiame straipsnyje: Gargždų Gargždai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių