Davidas Coulthardas užvedė „Formulės 1“ bolidą

Antradienį į Vilnių lėktuvas atskraidino vieną žymiausių "F1" pilotų Davidą Coulthardą. Trečiadienio rytą pilotas skubėjo tikrinti, kaip dirba jo komanda.

Vakar Vilniaus gyventojus ir svečius stebino netikėtose sostinės erdvėse parkuojamas pats tikriausias „Formulės 1“ bolidas, tačiau į Lietuvą automobilio pilotas dar nebuvo atvykęs.

Šiuo bolidu šiandien Konstitucijos prospekte atidarytoje „Red Bull Speed Avenue“ trasoje lėks „Formulės 1“ legenda. „Red Bull Racing“ komanda rengiasi būsimam pasirodymui renginio vietoje.

Legendinis "F1" pilotas D.Coulthardas šiandien skubėjo į laikinai įrengtą garažą, kur dirba jo "Red Bull Racing" komanda. Vilkintis marškinėliais ir šiek tiek sušalęs legendinis lenktynininkas vylėsi, kad orai šiek tiek pagerės ir bus šilčiau. "Labai tikiuosi, kad bus geras oras ir nelis", - trindamas rankas ir mėgindamas sušilti kalbėjo D.Coulthardas.

Priėjęs prie savo bolido pilotas surengė nedidelę fotosesiją, kurioje norinčiųjų įsiamžinti prie D.Coulthardo buvo per akis. Netrukus čia pat dirbusiai prie automobilio komandai jis liepė pametėti raktelius, o pašaliniams - atsitraukti. Tuoj pat pasigirdo drebinantis "F1" bolido garsas, privertęs ausis užsikimšti ne vieną susirinkusįjį, o važiuojančius Konstitucijos prospektu - trumpam stabtelėti ir paklausyti neįprasto lietuviams garso.

"Aš dabar įsivaizduoju, kas dedasi "F1" trasoje, kur trasos ratus suka virš 20 automobilių. Kažin, ar norėčiau ten būti", - garsiai komentavo vienas iš praeivių. Tačiau išgirsti automobilio keliamą triukšmą patiko daugeliui susirinkusiųjų, kurie nutilus automobilio motorui nestokojo gausių ovacijų ir susižavėjimo šūksnių.

Parodžius automobilio galią ir įrodymą, kad bolidas jau pasiruošęs svilinti padangas "Red Bull Speed Avenue" trasoje, D.Coulthardas juokavo, kad pasirodymas baigtas ir visi gali keliauti namo.

Organizatoriai pakvietė visus vilniečius rinktis 17:00 val., kur bus galimybė pamatyti, ką sugeba "F1" bolidas.

1diena.lt primena, kad 14.00–20.00 Konstitucijos prospekte bus apribotas eismas, išskyrus viešąjį miesto transportą. 16.30–19.30 eismas draudžiamas bet kokiam transportui.

 


Šiame straipsnyje: Formulė 1Davidas Coulthardas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių