Dauguma apklaustųjų automobilį laiko kieme

Ruduo, pasak draudikų, metas, kai reikia akyliau saugoti savo automobilį.

Kaip teigė „PZU Lietuva" Žalų departamento direktorius Ričardas Morkvėnas, vasarą automobilių pavagiama mažiau dėl trumpesnio vagių darbo laiko - nakties, o žiemą sąlygas darbuotis ilgapirščiams komplikuoja šaltis, taip pat sniege sunkiau nepalikti ir nusikaltimo pėdsakų.

Tačiau ruduo, nusikaltėliams yra bene palankiausias metų laikas.

Portale kaunodiena.lt skaitytojų šiandien klausėme, kur jie laiko savo automobilius. Paaiškėjo, jog dauguma atsakiusiųjų savo automobilius laiko daugiabučių namų kiemuose. Taip teigė 43 portalo skaitytojas. Automobilį garaže laiko 36 apklausoje dalyvavę kauniečiai, savo automobilius gatvėje palieka 10 apklaustųjų, saugomoje automobilių aikštelėje savo automobilį pastato 4 apklausos dalyviai (pateikiami apklausos rezultatai, gauti iki 17 valandos).  

Remiantis „PZU Lietuva" duomenimis, šiemet, kaip ir pernai, labiausiai vagiami automobiliai yra „Volkswagen" ir „Audi". Vagis vilioja „Volkswagen Passato" ir „Audi" modeliai A4, A6, A8. Beje, pastebima, jog automobilių vagys jau specializuojasi - vieni vagia transporto priemones, kiti - jų detales ar automobilyje paliktus daiktus.

Kviečiame padiskutuoti apie tai, kokių priemonių imatės, kad apsaugotumėte savo automobilį nuo ilgapirščių.

Plačiau apie automobilių vagystes ir apsaugos priemones:

Dėmesio - mašinvagių sezonas

Automobilius nuo vagysčių saugos jutikliai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių