Daugiau nei šimtas pareigūnų „šukavo“ Kauno marių apylinkes

Trečiadienį nuo vidurdienio Kauno rajone, Šlienavos kaimo pakraštyje, prie Kauno marių esančioje aikštelėje rinkosi didžiulės teisėsaugininkų pajėgos. Į pagalbą policininkams atvyko 69 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Jiems dar nepradėjus savosios operacijos, ten pat atvyko ir D.Kedžio artimieji - tėvai Vytautas ir Laimutė Kedžiai bei pastarosios seserys Audronė Skučienė bei Birutė Stepankevičienė. Namiškiai paprašė parodyti, kur buvo rasti jų sūnaus palaikai ir ten padėjo žvakeles bei krepšelį su gėlėmis.

Iškart po to drauge su kinologais ir jų pasitelktais tarnybiniais šunimis pareigūnai ilgokai „šukavo“ Šlienavos kaimo apylinkes ir vietovę aplink Kauno marių pakrantę bei Samylų piliakalnį, kur šeštadienį priešpiet buvo rastas galimai D.Kedžio lavonas.

„Paiešką vykdėme pasiskirstę į tris grupes, kurių kiekvienai buvo priskirti policijos pareigūnai. Vieni ėjo kairėn, kiti dešinėn, o likusieji - į čia pat esantį kalną. Apėmėme didžiulį spindulį ir išnarstėme tikrai nemenką perimetrą“, - „Kauno dienos“ žurnalistams pasakojo Viešojo saugumo tarnybos Kauno dalinio vado pavaduotojas pulkininkas leitenantas Vladas Kalnelis.

Apžiūrėtos ne tik laukymės ir miškeliai, bet atkreiptas dėmesys ir į apleistus sodus. Ieškota, kur galėjo glaustis daugiau nei pusmetį nuo teisėsaugininkų besislapstęs dviguba žmogžudyste įtariamas D.Kedys. Policijos pareigūnai vietos gyventojams rodė nuotraukas ir teiravosi, ar šie savo apylinkėse nepastebėjo jose pavaizduoto asmens.

Specialią operaciją vykdę viešojo saugumo tarnybos pareigūnai rinko visus jų kelyje pastebėtus daiktus ir tvarkingai perdavinėjo kolegoms policininkams. Tarp jų pakliuvo arbatinukas, puodas, vyriškos kojinės, kilimas, o netoli vandens pralaidos rasti užslėpti dulkių siurblys ir grandininis pjūklas. Ar bent vienas šių daiktų galėjo būti naudojamas D.Kedžio, aiškinsis kriminalistikos ekspertai.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių