Daugiau aukoti kauniečius paskatino užsibuvusi žiema?

Akcentuodami tai, kad daugelio žmonių pinigines šiemet gerokai patuštins neplanuotai didelės sąskaitos už šildymą, tradicinės „Maisto banko“ akcijos rengėjai sulaukė geradarių atsako: aukota daugiau nei prieš tai.

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Kauno padalinio vadovė Karolina Puidaitė informavo, kad, pirminiais duomenimis, pastaroji akcija buvo sėkmingesnė už prieš tai buvusias. Vien Kauno mieste, negalutiniais skaičiavimais, surinkta maisto produktų už maždaug 155 tūkst. litų. Pavyzdžiui, per praėjusią rudens akciją kauniečių labdara buvo įvertinta 149 tūkst. litų, o prieš metus vykusi pavasarinė akcija – 142 tūkst. litų.

Visoje Lietuvoje per praėjusį penktadienį ir šeštadienį vykusią akciją surinkta paramos maisto produktais už maždaug 870 tūkst. litų. Tai yra, 70 tūkst. litų daugiau nei per rudens akciją ir 140 tūkst. litų daugiau nei pernai pavasarį. Tai, kad suma didesnė, galėjo nulemti galimai padidėjusios produktų kainos. Kita vertus, prie pastarosios akcijos prisijungė papildomos organizacijos, įsitraukė dar keli miestai.

Pastaroji labdaringa iniciatyva surengta jau 15 kartą. Maistas nepasiturintiesiems buvo renkamas 62 Lietuvos miestuose. Akcijoje dalyvavo 282 nepasiturinčiaisiais besirūpinančios organizacijos, prekybos centruose pirkėjus pasitiko daugiau nei 6 tūkst. savanorių.

Tiesa, šį kartą pavasarinė akcija surengta ne prieš šv.Velykas, kaip būdavo anksčiau. „Šiemet prieš šv.Velykas žmonėms buvo dalijama ES skirta parama, nenorėjome, kad parama dubliuotųsi. Pasirinkome šiek tiek vėlesnę datą, pagalvojome, kad šiemet šildymo sezonas buvo finansiškai skausmingas daugeliui žmonių. Taigi, maisto produktai tikrai bus labai reikalingi“, – neabejoja K.Puidaitė.

Ją džiugina tai, kad dosnūs žmonės pirko nepasiturintiesiems ne vien pigesnį maistą – makaronus ir kruopas. Nemažai žmonių į aukas renkančių savanorių krepšius krovė brangesnį maistą – aliejų, cukrų.

Paaukoti produktai žmones pasieks įvairiais keliais. Dalį jų sunaudos labdaros valgyklos, dalis maisto paketų keliaus į vargingiau gyvenančias šeimas per seniūnijas. Bus dalijami maisto paketai ir vaikų vasaros stovyklose besiilsintiems nepasiturinčių šeimų vaikams.


Šiame straipsnyje: Maisto bankaslabdaraakcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Kiekvienais metais atiduodu duoklę skurdžiau gyvenantiems, dabar toks sunkus metas, kada žmonės visko perka mažiau, labai stebiuosiu ir pati stebiu, kad prie 4 a 5 metus prie konteinerių buvo metama stiklainiai su agurkais, kompotais, žmonės darydavo labai daug, kas likdavo tiesiog mesdavo prie konteineriu. Dabar to nera, per didziausias šventes perkama daug mažiau, konteneriai stovi pustuščiai, matosi iš taros,nepkrauti dovanų maišais,picų dežėmis, dėžemis nuo žaislų. Tai matosi,kad yra sunkmetis perkama visko mažiau, tame tarpe ir maisto. Todėl labai gražu, kai aukojame tiems kurie negali nusipirkti,ar perka labai mažai,gera akcija,geras darbas kai padedame skurstantiems.

Taigi

Taigi portretas
Geriau mokėkit visą gyvenimą pradirbusiems žmonėms normalias pensijas, ir nereiks čia vaidinti ubagų šelpėjus. O tinginiams pašalpiniams pats laikas pradėti dirbti.

as

as portretas
grazu ir padoru tik tada kai ta maista gauna tikrai skurstantys,kurie deda centa prie cento,kad nusipirktu duonos kepaliuka o ne buteliuka ar cigareciu pokeli,ar vaikams kurie skurdziai gyvena,o as kiek pazystu ir zinau gauna tik tinginiai ir buteliuko megejai,tas yra basiausia
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių