Daugiabučio gyventojai Naujuosius metus sutiko be šildymo

Dalis vieno uostamiesčio Smiltelės gatvėje esančio daugiabučio gyventojų net penkias paras - nuo gruodžio 29 iki sausio 2 buvo likę be šildymo.

Bendrijos pirmininkė dėl tokios situacijos kaltina pačius gyventojus.

Ilgametė Smiltelės g. 16-18 namo gyventoja portalui kl.lt pasakojo, kad jos laiptinės penkto aukšto butuose šildoma išvis nebuvo, ketvirtame aukšte radiatoriai buvo vos drungni, o trečiame - silpnai šilo tik kai kurie radiatoriai.

"Nelabai suprantu, kaip ši sistema veikia, tačiau nepanašu, kad ten viskas yra gerai. Kiek žinau, gyventojai į bendrijos vadovę kreipėsi dar prieš Naujuosius metus, tačiau šildymas atsirado tik sausio 3-os dienos rytą. Iki tol namuose teko vaikščioti apsirengus net tris megztinius“, – skundėsi namo gyventoja.

Daugiabutį administruojančios namų bendrijos „Delčia“ pirmininkė Aldona Skeivienė patvirtino, jog kai kurie namo butai iš tiesų kurį laiką buvo nešildomi. Tačiau ji įsitiknusi, kad dėl tokios situacijos kalti patys gyventojai.

„Vienas pirmojo aukšto gyventojas vadinamame šilumos stove savo bute savavališkai užsuko sklendę. Todėl kai kurių šios laiptinės butų negalėjo pasiekti šiluma. Tokia jau šio namo šildymo sistema, kai vieni gyventojai yra priklausomi nuo kitų" , - apie situaciją kalbėjo A. Skeivienė.

Anot jos, priežastis paaiškėjo, kai padidinus temperatūrą pagrindiniame namo šilumos punkte problema taip ir neišsisprendė.

Bendrijos pirmininkė teigė, kad problemų dėl šildymo name iškyla nebe pirmą kartą, todėl vasarą ketinama įvesti nepriklausomą šildymo sistemą.

Nors pagal taisykles šiluminiai vamzdžiai turi būti prieinami, o norint pasikeisti radiatorių reikalingas šilumos tinklų leidimas, projektas bei  bendrijos vadovybės sutikimas, pirmininkė pasakojo, kad gyventojai savavališkai prisistato naujų galingesnių radiatorių, neatsižvelgdami į šilumos punkto pajėgumus, bute susideda šildomas grindis, užkala arba kitaip remontuodami būstą paslepia šiluminius stovus.

„Dėl šių priežasčių po to mes negalime butams paduoti daugiau šilumos, nes sumažėja jos praeinamumas“, - teigė pirmininkė.

A. Skeivienė guodėsi, kad gyventojams sunku įtikti.

"Kai kurie gyventojai žiūri tik savęs ir skambindami skundžiasi, kad neva pas juos per šalti radiatoriai, nors lauke dar būna pliusinė temperatūra. O gavę sąskaitas už šildymą sako, kad nereikėjo čia tiek šildyti. O kiti savo butuose dėl neaiškių priežasčių šiluminiuose stovuose užsisuka sklendes ir taip palieka kitus namų ūkius be šilumos“, - pasakojo ji.

Pasak, A. Skeivienės ketvirtadienio popietę šiluma jau buvo tiekiama visiems Smiltelės gatvės 16-18 namo butams. Tačiau, pasak pirmininkės, ar toks įvykis nepasikartos ateityje, priklauso ir nuo pačių gyventojų elgesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
Tai pasisekė, sutaupė, juk nebuvo šalta...

donata

donata portretas
KAUNE SIAURES 30 NAME JAU SENIAI BEVEIK NESILDO,TACIAU MOKETI TEKO UZ VIENO BUTO KAMBARIO SILDYMA 239LT.IS LOVOS ISLISTI NEIMANOMA,O ISLINDUS,REIKIA KAILINIU,KAILINIU TAPKIU IR SILTOS KEPURES,NORS BUTAS VISAS SUTVARKYTAS.TAIGI NEAISKU UZ KOKIA SILUMA MES MOKAME.

Paklausimas

Paklausimas portretas
Ar tai čia tas rajonas, kur butai Klaipėdoje brangiausi ? -:)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių