Darželinukai Šernų miške kėlė inkilus

Klaipėdos lopšelio-darželio „Žuvėdra“ meninė-kūrybinė grupė pakvietė savo bendruomenę įsijungti į inkilų kabinimo akciją, pavadintą "90 paukščių pavasarių‘‘. Būtent prieš tiek metų gamtininkas Tadas Ivanauskas sugalvojo minėti Paukščių dieną.

Prisimindama šio žmogaus indėlį ir tęsdama tradiciją, „Žuvėdros“ bendruomenė kėlė inkilus savo darželio kieme, o „Drugelių“, „Burbuliukų“, „Pušelių“, „Žirniukų“‘ ir „Zuikučių“‘ grupių ugdytiniai su savo pedagogėmis išvyko į  Kretingos urėdijos Šernų girininkiją.

Miško mylėtojus pasitiko vaikų draugais jau tapę girininkas A. Samoška su pavaduotoju S. Budvyčiu. Jie ne tik pagelbėjo iškelti inkilus, bet ir papasakojo mažeisiems apie sparnuotus miško gyventojus, jų pomėgius, gyvenimo būdą.

Vaikai noriai talkino miškininkams - padavinėjo inkilus, ieškojo tinkamų medžių, susidomėję klausėsi pasakojimų apie pavasarinį mišką ir jo gyventojus.

„Turėjome puikią galimybę pasidžiaugti bundančia gamta, pasiklausyti vis garsiau skambančių paukštelių giesmių“, - pasakojo ugdymo įstaigos meninio ugdymo mokytoja Daiva Šilinskienė ir auklėtoja Irena Derkintienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių