Darbo netekusius vežėjus nusiuntė į darbo biržą

Po viešojo transporto pertvarkos darbo netekę maršrutinių taksi vairuotojai pagalbos prašė miesto valdžios. Savivaldybės vadovai juos pasiuntė į darbo biržą.

Dalies 2, 5, 7 maršrutinių taksi vežėjų prie Klaipėdos savivaldybės atvyko anksčiau nei buvo numatytas susitikimas. Liepų gatvėje išsirikiavo septynios jų transporto priemonės.

Į susitikimą su Klaipėdos savivaldybės vadovais atėjo apie 20 vairuotojų ir operatoriaus atstovų. Po pertvarkos darbo netekę vežėjai miesto valdžios klausė, ką jiems toliau daryti.

„Prieš tejus metus atnaujinome mašinas kaip reikalavote. Jas teko pirkti lizingo būdu. Viena mašina kainavo apie 40 tūkst. litų. Lizingas dar neišmokėtas. Tą turėjome padaryti per penkerius metus, nes manėme, kad savivaldybė pratęs su mumis sutartis. Kur dabar dėti mašinas?“, – klausė vairuotojai.

Anot jų, nebenaudojamos lieka 17 mašinų.

Maršrutinių taksi vežėjai domėjosi, kokiu būdu atrinkti maršrutai, kurios nuspręsta panaikinti. Jų teigimu, kai kurios jų transporto priemonės yra naujesnės nei dabar aptarnaujančios 6, 8, 9, 10 maršrutus.

Savivaldybės atstovai tvirtino, kad pertvarka buvo derinama su vežėjų atstovais. Anot jų, ekspresais palikti tie maršrutai, kurie driekiasi Taikos prospektu, Smiltelės gatve.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pabrėžė, kad savivaldybė turi teisę spręsti, kokie maršrutai turi būti mieste.

„Nusprendėme, kad reikalingi privažiuojamieji. Taip apsispręsta dėl kelių priežasčių. Pirmiausia – ekologijos, kad vienoje vietoje būtų mažiau transporto priemonių. Taip pat atokių gyvenamųjų rajonų aptarnavimo. Dėl to gaudavome nusiskundimų. Tam įtakos turėjo ekonominės priežastys. Jūs patys nedalyvavote konkurse. Manėte, kad rugsėjo 3-ąją paspausite ir toliau dirbsite“, – teigė vadovė.

Vežėjai aiškino, kad konkurse negalėjo dalyvauti, nes jų transporto priemonės neatitiko reikalavimų. Jos buvo per mažos, o įsigyti naujų neturėjo galimybių.

„Reikėjo duoti daugiau laiko pasiruošti“, – tvirtino vairuotojai.

J.Simonavičiūtė po pertvarkos darbo netekusiems vežėjams pasiūlė užsiregistruoti darbo biržoje.

„Vakar skambinau ir sakė, kad ieško 45 vairuotojų. Jei norėsite dirbti, dirbsite. Galėsite persikvalifikuoti. Darbo Klaipėdoje yra“, – pabrėžė direktorė.

J.Simonavičiūtė vežėjų paprašė pateikti visų transporto priemonių sąrašą. Anot direktorės, bus sprendžiama, ką galima su jomis padaryti. Be to, ji pabrėžė, kad planuojama kurti daugiau privažiuojamųjų maršrutų. Tad vežėjai galės dalyvauti konkurse.

„Reikia tik palaukti“, – teigė J.Simonavičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

111

111 portretas
eilini karta pasityciojo is zmoniu, kazin kada simonaviciute, nieniskis ir kiti liaudies tarnai eis registruotis i darbo birza.

idomu

idomu portretas
butų sužinoti didžiujų autobusų akcininkų sarašą. manau tada visi gautų atsakymus į klausimus.

Jud...

Jud... portretas
Simonkei jau laikas į Darbo biržą...užsimiršo- mano sėdi savo uabe....
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių