Danės upėje – tepalai (papildyta)

Ketvirtadienį, apie 8.30 val., Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad į Danės upę yra išsilieję tepalai.

Tepalų dėmės pastebėtos prie restorano „Memelis“. Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros vadovas Romualdas Dužinas spėja, kad teršalai į upę pateko iš lietaus kanalizacijos.

„Apėjome aplink ir radome vieną drenažinį šulinį, kuriame likę pėdsakai. Greičiausiai kažkas į jį kažką pylė“, – tikino R.Dužinas.

Šulinys aptiktas už 40 metrų nuo pačios upės. Aplinkos apsaugos agentūros vadovas svarstė, kad į šį šulinį galėjo patekti tepalais užterštas vanduo.

„Teigiama, kad užtenka vieno lašo tepalų dviems šimtams litrų vandens, kad būtų skaičiuojama tarša“, – aiškino R.Dužinas.

Specialistas atmetė versiją, kad į upę teršalai galėjo patekti iš praplaukiančių laivų.

„Radome lietaus nuotekų išleidėją. Matyti, kad vanduo pulsuodamas veržiasi. Apžiūrėję Dramos teatro statybvietę, jokių taršos požymių neradome. Ten šiuo metu tarpusavyje susiekiančiais kanalais išpumpuojamas vanduo į upę“, – aiškino R.Dužinas.

Į įvykio vietą iškviesti „Klaipėdos vandens“ darbuotojai. Jie turėtų atsakyti kada paskutinį kartą šioje buvo valyti lietaus šuliniai.

„Tačiau neatmetame, kad tepalai galėjo patekti į lietaus kanalizaciją iš netvarkingo automobilio. Tačiau kurioje vietoje tai įvyko nėra aišku, teks po visą senamiestį vaikščioti ir ieškoti“, – aiškino R.Dužinas.


Šiame straipsnyje: teršalai Danėje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių