Danės krantinėms politikai suteikė 10 pavadinimų

Danės krantinių pavadinimai tarp miesto politikų sukėlė diskusijų audrą. Vieniems jų pasirodė per daug, nes esą jie neprigis ir pasimatymus skiriantys žmonės neras vienas kito. Kiti miesto tarybos nariai užsinorėjo, kad pavadinimai būtų suteikti ne tik Danės krantinėms, bet ir visiems Klaipėdoje esantiems tiltams.

Pavadinimų Danės krantinėms suteikimą inicijavo Jūrinės kultūros koordinacinė komisija. Dėl pavadinimų, kurių krantinėms pasiūlyta dešimt, diskutuota įvairiose specialiose komisijose, tačiau emocingų pasisakymų netrūko ir miesto tarybos posėdyje.

„Siūlomi pavadinimai yra niekiniai, nebereikšmiai. Kodėl tokiu būdu neįamžintas žymių žmonių atminimas?“ – teiravosi miesto tarybos narys Arūnas Barbšys.

Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vidas Pakalniškis aiškino, kad pasirinkti krantinių pavadinimai yra istoriniai, susiję su prie jų stovėjusiais pastatais, namų kvartalais, dabar prie jų vykdoma veikla.

Politikas Saulius Budinas abejojo, ar krantinių pavadinimų nėra per daug ir žmonių jų tiesiog gali neprisiminti. Jam antrino ir miesto tarybos narys Audrius Vaišvila. „Krantinių pavadinimų tikrai yra per daug. Paskirsi pasimatymą prie vienos, o žmogus ateis prie kitos. Bus daug nesusipratimų“, - į ateitį žvelgė A.Vaišvila.

Nepaisant abejonių, didžioji dalis miesto tarybos narių pritarė siūlomiems Danės krantinių pavadinimams.

Jie savivaldybės administraciją taip pat įpareigojo, kad kitų metų biudžete būtų rasta pinigų, kaip pažymėti krantines, kad būtų aiškūs jų pavadinimai.

„Jei jau pavadinimus suteikėme Danės krantinėms, dabar laikas pagalvoti apie Klaipėdos tiltus. Jų yra daug, o pavadinimus turi vos keli. Manau, kad tai būtų puikus būdas pagerti žymius klaipėdiečius, jų vardais pavadinant tiltus“, - pasiūlymą iškart pateikė miesto tarybos narys Vytautas Lupeika.

Danės krantinių pavadinimai

Dešiniajame Danės krante:

Nuo upės žiočių iki kranto lūžio priešais įplauką į Pilies uostą – Šiaurinio Rago krantinė;

Nuo Šiaurinio rago iki Pilies tilto – Senosios Muitinės krantinė;

Nuo Pilies tilto iki Biržos tilto – Karališkoji krantinė;

Nuo Biržos tilto iki bendorvės „Klaipėdos energija“ tvoros – Laivadirbių krantinė.

Kairiajame Danės krante:

Nuo upės žiočių iki įplaukos į Pilies uostą – Pietinio Rago krantinė;

Nuo įplaukos į Pilies uostą iki Pilies tilto – Žvejų krantinė;

Nuo Pilies tilto iki Biržos tilto – Buriuotojų krantinė;

Nuo Biržos tilto iki įplaukos į Jono kalnelio akvatoriją – „Meridiano“ krantinė;

Nuo įplaukos į Jono kalnelio akvatoriją iki kranto lūžio taško ties Gluosnių skg. – Pelenyno krantinė;

Nuo Pelenyno krantinės iki krantinės pabaigos Mokyklos g. tilto link – Malūnų krantinė.


Šiame straipsnyje: DanėDanės krantinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

TIESA

TIESA portretas
Mano manymu Klaipedos miestas toks ,,didelis", tad gerbemieji neturedami ka veikti , gali sugalvoti ir visiems posukiams pavadinimus.Suteikim viskam vardus, zmones turi vardus tai kodel miesto krantines, tiltai, skersgatves,stoteles...., be vardu.Cia jusu didieji ,,darbininkai" darbas.Atlygis mokamas uz ...nesamone.!

Ida

Ida portretas
Ne Danės krantinių pavadinimai,bet Dangės krantinių....ir ne kitaip:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių