„Dalkia“ 500 mln. litų investuoja į biokuro jėgainės statybas

“Norime paskelbti svarbią žinią, kurią pavyko pasiekti dirbant nuo vasaros. “Dalkia” ketina investuoti 500 mln. litų. į naujos biokuro jėgainės statybas. Vilniuje 60 proc. šilumos būtų gaminama iš biokuro”, - sake meras Artūras Zuokas.

Meras netrukus šias naujienas ketina pristatyti Vyriausybei. Anot jo, tai didžiausia investicija šalyje per trejus metus.

“Šilumos kaina Vilniuje turėtų sumažėti mažiausiai 20 proc”, - spaudos konferencijoje sake meras.

„Mes investuosime taip greitai, kaip tik teisinės sąlygos tam bus palankios. Mes esame pirmieji tokios rūšies sistemos operatoriai pasaulyje. Visi mūsų akcininkai remia šią idėją, nes tai yra mūsų verslo pagrindas. Tai geras energijos klausimo sprendimas. Pagrindas bus biomasės naudojimas“, - teigė „Dalkia Eastern Europe“ valdybos pirmininku ir prezidentu Jean Sacreste.

„Spekuliacijos apie šią įmonę nepasitvirtino. Jokia įmonė neturėdama įstatinio kapitalo negalėtų padaryti tokių investicijų. Pinigai liks Lietuvoje, kurios ūkininkai augins biokurą. Mes labai to laukėme, bet garsiai apie tai nekalbėjome. Mes tikimės, kad Vyriausybė ir Seimas sudarys sąlygas. „Dalkia“ nenori tapti Lietuvoje ir Vilniuje ujama bendrove, nori prisidėti prie vilniečių gerovės“, - kalbėjo vicemeras Romas Adomavičius.

Vilniaus meras patikino, kad jokių susitarimų dėl šilumos ūkio nuomos sutarties pratęsimo su „Dalkia“ nebuvo padaryta.

„Tai bendrovės rizika, apie sutarties pratęsimą mes nekalbėjome ir tokio pokalbio nebuvo“, -sakė A.Zuokas.

Anksčiau buvo kalbama, kad investuoti į gamyklą „Dalkia“ sutiktų tik tuo atveju, jei būtų pratęsta šilumos ūkio nuomos sutartis. Ji pasirašyta 2002 metais ir baigsis 2017 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ubagas

Ubagas portretas
Aš ne akcininkas, man nuo to nusišvilpt.

Vidma

Vidma  portretas
Jau investuoja ar tik planuoja?Jei iš tikrųjų be jokių savivaldybės ir vyriausybės įsipareigojimų(pvz:supirkti už tokią ir tokią kainą) stato tokį dalyką -tai l.šaunu...tik kažkodėl nesitiki ir, manau, priešrinkiminis triukas bei bandymas pataisyti savo bankrutavusį įvaizdį..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių