Dainavos seniūnas A.Malinauskas namą rekonstruoja nelegaliai

Kaune statybas prižiūrintys specialistai beveik neabejoja, kad šį rudenį sparčiai į viršų stiebtis pradėjęs Dainavos seniūno Alvydo Malinausko ir jo sutuoktinės namas rekonstruojamas nelegaliai.

Sutuoktinė nepasiekiama

Kauno savivaldybės ir Kauno apskrities viršininko administracijos (KAVA) specialistai po kelis kartus perkratė išduotų statybų leidimų registrą, tačiau nerado jokių duomenų, kad būtų kada nors leista Malinauskams rekonstruoti Jurbarko gatvėje stovintį namą.

Vanda Malinauskienė iki šios savaitės turėjo pasirodyti KAVA ir pateikti leidimą, tačiau moteris neatėjo. Užvakar buvo kreiptasi į policiją, kad ši paragintų savininkę atvykti.
Penktadienį A.Malinauskas sakė nieko apie namo rekonstrukcijos reikalus nežinantis, nes jo savininkė yra sutuoktinė, kuri neva šiuo metu neturi mobiliojo ryšio telefono.

"Paskambinkite vėliau ir, jei mes būsime kartu, aš galėsiu jai perduoti telefoną", - aiškino seniūnas. Šią savaitę su A.Malinausku jau susisiekti nepavyko.

Įtaria nelegalias statybas

V.Malinauskienei priklausančiame sename name Jurbarko gatvėje statybininkai šeimininkauja nuo rugsėjo. Netrukus gerokai į viršų pakilo stogas, paaiškėjo šeimininkų užmačios iš esmės rekonstruoti antrąjį namo aukštą.

Tarp dviejų namų šiaip ne taip įsispraudęs Malinauskų namas ir taip kėlė nepatogumų kaimynams, o iškilus stogui, saulės šviesa jų kiemuose ir net antrajame aukšte esančių butų languose tapo reta viešnia.

Statybų priežiūros specialistai turi duomenų, kad prieš šias statybas Malinauskai nė nesiklausė kai kurių kaimynų nuomonės, o jų pritarimo ėmė prašyti tik po statybų pradžios.

KAVA pradėjus domėtis rekonstrukcija, ėmė aiškėti, kad leidimas darbams galėjo būti apskritai neišduotas. "Kauno dienai" trys savivaldybės ir viena KAVA tarnautoja teigė jo ieškoję, tačiau neradę. Todėl Malinauskams greičiausiai teks ne tik nuardyti iškeltą stogą, bet ir pakloti baudą, kuri gali siekti 25 tūkst. litų.

Prakuto tapęs seniūnu?

Statybas prižiūrinčius specialistus gali sudominti ir anksčiau V.Malinauskienės valdose statyti ar rekonstruoti statiniai. Jau senokai šeima gerokai praplėtė savo garažą, o prieš kelerius metus ėmė iš naujo prašyti kaimynų leidimo tai daryti. Malinauskams to prireikė dėl statinio legalizavimo.

Daug metų Kauno savivaldybės Socialinių reikalų skyriaus vedėju dirbęs A.Malinauskas apie planuojamą mansardos rekonstrukciją kalbėjo ne vienus metus, tačiau statybos iš mirties taško pajudėjo praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai jis tapo Dainavos seniūnu.

Užkliuvo ne pirmą kartą

Buvęs Socialinių reikalų skyriaus vedėjas ne kartą kritikuotas dėl netinkamai parengtų raštų, skyriaus darbo.

1999 m. A.Malinauskui skirtas papeikimas už netinkamą Panemunės senelių namų darbo kontrolę.

2003 m. jis užsitraukė pašalpų negavusių daugiavaikių motinų pyktį. Moterys uždarė tarnautoją kabinete ir keletą valandų neleido iš jo išeiti. Įtūžusios motinos net ketino veržtis į A.Malinausko kabinetą. "Pirmąją mėnesio dieną mums turi išmokėti pašalpas. Dabar tvirtina, kad neturi pinigų. Teko girdėti, kad vedėjas laiku nepristatė duomenų, nes supainiojo dienas", - tada tvirtino moterys. Konfliktas nurimo, kai buvo pažadėta išmokėti pašalpas.

2004 m. A.Malinauskui pareikšta pastaba už netinkamą socialinio darbo organizavimą. Tuomet skandalas buvo kilęs Dainavos seniūnijoje, nes gyventojams dėl kompensacijų už šildymą teko stumdytis eilėse. Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba konstatavo, kad konfliktinę situaciją išprovokavo netinkamas Socialinių reikalų skyriaus vedėjo darbas.

2005 m. kilo skandalas dėl A.Malinausko skyriuje neracionaliai naudojamų lėšų. Darbuotojams išmokėta 100 tūkst. litų premijų. Vedėjas savęs nenuskriaudė.
Šių metų žiemą A.Malinauskas atleistas iš Socialinių reikalų skyriaus vedėjo pareigų.
Po poros mėnesių A.Malinauskas jau matavosi Dainavos seniūno kėdę, kurią gavo be konkurso.


Šiame straipsnyje: malinauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių