Čiuožykla Rotušės aikštėje vėl bus nemokama (papildyta)

Pirmadienį po pietų nuspręsta simbolinio 2 litų mokesčio už pramogas ant ledo Rotušės aikštėje neberinkti. Savaitgalį vėl pradės veikti prekybiniai nameliai šalia čiuožyklos. Juose bus galima įsigyti gėrimų ir užkandžių.

Pinigų reikia priežiūrai

Šeštadienį į čiuožyklą Rotušės aikštėje atėję kauniečiai nustebo pamatę, kad už šį malonumą reikia mokėti 2 litus. Iki šiol ant ledo miestiečiai galėjo pramogauti nemokamai.

„Reikėjo matyti vaikų veidus. Trise atsinešę dvejas pačiūžas paaugliai tikėjosi pačiuožinėti. Buvo akivaizdu, kad jie iš nepasiturinčių šeimų ir pinigų neturi“, - pasakojo Senamiesčio gyventoja. Moteris piktinosi, kad čiuožyklą prižiūrintis vaikinukas jokių išimčių nedarė, o paaugliams pasiūlė eiti čiuožti ant Nemuno.

„Ar tai tokia čiuožykla, už kurią reikia imti pinigus? Kiti miestai giriasi išlieję nemokamas čiuožyklas savo miestiečiams“, - piktinosi moteris.

„Čiuožyklos išlaikymo kaštai dideli, todėl ir įvedėme simbolinį dviejų litų mokestį“, - paaiškino čiuožyklos projekto vadovas Arūnas Jazukevičius. Anot jo, po kiekvieno čiuožimo seanso ledas nuvalomas, jį reikia atnaujinti. Čiuožyklą saugo saugos tarnyba. „Jeigu ledo neprižiūrėtume, čiuožti būtų nesaugu, o žmonės būtų nepatenkinti“, - pastebėjo verslininkas.

Pačiūžas pirko patys

A.Jazukevičiaus teigimu, miesto savivaldybė nei prie čiuožyklos įrengimo, nei prie jos išlaikymo neprisidėjo ir neprisideda. „Reikia pasidžiaugti, kad apskirtai leido įrengti čiuožyklą“, - šyptelėjo projekto vadovas. Jo teigimu, iš čiuožėjų renkami pinigai padengs tik dalį kaštų. Dabar valanda ant ledo kainuoja 2 litus. Tiek pat atsieina ir pačiūžų nuoma.

Kurį laiką pačiūžos nebuvo nuomojamos, nors iškart po čiuožyklos atidarymo neturintieji savo pačiūžų galėjo jas išsinuomoti už 3 litus valandai. „Tai dariusi bendrovė nusprendė, kad jiems neapsimoka dirbti už tokį mažą mokestį, viską susirinko ir išvažiavo“, - sakė A.Jazukevičius. Jo vadovaujamos bendrovės „Svela Holding“ lėšomis nupirkta įvairių pačiūžų, kurias dabar vėl galima išsinuomoti šalia čiuožyklos esančiame namelyje.

Natūraliai išlieta čiuožykla pradėjo veikti sausio 22-ąją. Miesto valdžia ir verslininkai žadėjo, kad traukos centru taps šalia čiuožyklos nameliuose įsikūręs prekybos miestelis. Pirmosiomis dienomis čia buvo prekiaujama arbata, karštu vynu, užkandžiais, suvenyrais.

Praėjusį šeštadienį visi nameliai buvo uždaryti, jokia prekyba nevyko. A.Jazukevičiaus teigimu, planuota, kad čiuožykla veiks iki Grabnyčių - vasario 2 d., todėl dabar nameliai uždaryti.

„Vaikai nori atsigerti, todėl šiandien derinsime su savivaldybe, kad leistų bent viename kioskelyje prekiauti gėrimais. Kitus greičiausiai nukelsime“, - sakė čiuožyklos projekto vadovas.

Svarbiausia - terminas

„Buvo sutarta iki Grabnyčių. Terminas baigėsi, papuošimai nuimti, prekyba nebevyksta. Belieka dabar viską „suvynioti“, - pareiškė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Paklaustas, ar savivaldybė nesiruošia išardyti čiuožyklos, Z.Abramavičius pripažino, kad ji gali veikti, kol leis gamtos sąlygos. „Į tą komerciją mes nesikišame“, - pareiškė valdininkas, bet tuoj suskubo patikslinti, kad domėsis, kodėl verslininkai pradėjo rinkti mokestį už pramogas čiuožykloje.

„Kai pasninga, kauniečiai piktinasi, kad ant ledo yra sniego, bet kasti niekas nenori. Turi gi kažkas viską sutvarkyti“, - šyptelėjo čiuožyklą prižiūrintis vaikinas.

Situacija staiga pasikeitė

Žurnalistams pradėjus domėtis, kodėl verslininkai apmokestino pramogas ant ledo ir kodėl nebeveikia prekybinis miestelis, pirmadienį po pietų situacija pasikeitė iš esmės.

„Savaitgalį turėtų pradėti veikti prekybiniai nameliai. Verslininkų pastangomis čiuožykla bus prižiūrima, o mokesčio už čiuožimą nebeimsime“, – po susitikimo su savivaldybės atstovais informavo A.Jazukevičius.

Kaip ir pradžioje, pačiūžų nuoma atsieis 3 litus valandai. „Jeigu kauniečiai atneštų nereikalingų pačiūžų, kurios mėtosi namuose, ir už jų nuomą pinigų neimtume“, – tikino A.Jazukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių