Cerkvę Šnipiškėse užplūdo šventinto vandens trokštantys gyventojai

Ketvirtadienio vidurdienį aplik Kalvarijų turgų spietėsi vyresnio amžiaus Šnipiškių gyventojai. Prie Arkangelo Mykolo cerkvės buvo nusidriekusi ilga eilė. Tikintieji laukė, kol bus įleisti į Dievo namus ir galės išsinešti šventinto vandens.

Ant balto sniego trypčiojantys gyventojai pasakojo, kad eilėje laukia daugiau nei valandą bei svaidėsi piktais žvilgsniais į be eilės bandančius į cerkvę patekti sostinės gyventojus. Šventintas vanduo dalijamas cerkvės patalpoje, kurioje vyksta sekmadieninės pamokos. Į vidų gyventojai įleidžiami po dešimt, kad nesusidarytų spūsties. Į atsineštus plastmasinius butelius kelios moterys vandenį pilsto piltuvėliais ir samčiais.

Tikintiesiems šventintas vanduo dalijamas trečiadienį ir ketvirtadienį. Kiekvienas vilnietis, atsinešęs savo tarą, gali išsinešti iki vieno litro pašventinto vandens.

Parapijos atstovas teigė, kad planuojama išdalyti aštuonis katilus vandens. Trečiadienį prie cerkvės tokios ilgos eilės nebuvo, tačiau parapijiečiai tikina, kad praėjusiais metais šventinto vandens teko laukti dar ilgiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
idomu .apie kuri rusijos miesta sis straipsnis...kodel nenurodyta

.....

..... portretas
čia skaitosi dvidešimt pirmas amžius, išgėrę eis už Uspaskichą balsuoti.

1am

1am portretas
viskas nurodita.niekada neatidaryk burnos pries invalida , ubaga ir baznices-cerkves , liksi pats ar ubagu o gal invalidu,atsimink
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių