Buvusio „Mitnijos“ vadovo A.Gureckio našlė nepasitiki Kauno prokurorais

Violeta Gureckienė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Moteris prašo, kad vyro savižudybės ir ankstesni ikiteisminiai tyrimai iš kauniečių būtų perimti.

„Aš ir mano dukra Beta Rumšienė, jos sutuoktinis Egidijus Rumšas turime pagrindo nepasitikėti buvusiu Kauno apygardos vyriausiu prokuroru  Kęstučiu Betingiu“, - rašoma V.Gureckienės prašyme.

Pasak V.Gureckienės, K.Betingio nurodymu buvo pradėtas jos šeimą sužlugdęs ikiteisminis tyrimas.

Prašymą buvusio statybos bendrovės „Mitnija“ vadovo Antano Gureckio našlė adresuoja Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Generaliniam prokurorui Dariui Valiui.

V.Gureckienė sako nepasitikinti ne tik Kauno pareigūnais. Esą Gureckių šeima turi pagrindo nepasitikėti ir Vilniaus miesto apylinkės ir apygardos prokurorais. Moteris aiškina, kad šie pareigūnai kontroliavo ikiteisminį tyrimą, pagal „Mitnijos“ pareiškimą. Atliekant šį tyrimą ir buvo nutarta daryti kratą Gureckių namuose.

V.Gureckienės teigimu, nebuvo jokio teisinio pagrindo kratai. Juolab, nebuvo jokio teisinio būtinumo imtis kraštutinių prievartos priemonių nei sulaikyti nei suimti A.Gureckį.

„Aš manau, kad jis žinojo apie galimą suėmimą. Jis jautė, kad su juo gali būti susidorota. Tuo metu visas dėmesys buvo mirusiam Prezidentui Algirdui Brazauskui. Matyt norėta, kad niekas nesureikšmintų įvykių su Antanu“, - savo mintimis dalinosi V.Gureckienė.

Ilgametis statybų bendrovės „Mitnija“ vadovas ir įkūrėjas A.Gureckis nusišovė birželio 29 dienos rytą savo namuose. Tuo metu iš Vilniaus atvykę pareigūnai name darė kratą, kaip teigė artimieji, ieškojo bendrovės „Mitnija“ dokumentų.

V.Gureckienė iš karto po vyro mirties dėl savižudybės apkaltino buvusius verslo partnerius.

2006 m. Gureckiai parduoda „Mitnijos“ akcijas už 57 mln. litų „MG Baltic Investment“ – vienai iš „MG Baltic“ koncernui priklausančių įmonių. Dar 3 metus A.Gureckis „Mitnijai“ vadovauja. Per tą laiką išperka 10 procentų akcijų, o 2009 m. gegužę Gureckiai palieka „Mitnija“.

2010 pradžioje Gureckių šeimą užgriūną ikiteisminis tyrimas, ieškiniai, kurių bendra suma siekia 77 mln. litų.

V.Gureckienė prašo, kad visus ikiteisminius tyrimus, pagal „Mitnijos“ ir jos velionio vyro pareiškimus , perimtų Generalinė prokuratūra. A.Gureckio privedimo prie savižudybės aplinkybes taip pat prašo tirti Generalinės prokuratūros pareigūnų.

V.Gureckienė prašo skirti nepriklausomą auditą bendrovei „Mitnija“ laikotarpiui kai vadovavo jos vyras ir vėlesniam, kai paskirtas buvo kitas vadovas.


Šiame straipsnyje: Gureckis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių