Buvusį vicemerą K. Kriščiūną pražudė padangos mersedesui

Garsią Kauno korupcijos bylą antradienį pradėjusiame nagrinėti teisme pasitvirtino kalbos, kad buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas iš posto išlėkė už padangas, akumuliatorių ir statybines medžiagas.

Antradienį Kauno apygardos teismas pagaliau atvertė vieną garsiausių korupcijos bylų. Tiesa, žengtas tik pirmas žingsnis – perskaitytas kaltinamasis aktas, nes teisme negalėjo pasirodyti teisiamojo Tomo Pilvinio advokatas.

Kone dvi valandas prokuroro skaitytame dokumente pagrindinį vaidmenį atlieka K. Kriščiūnas. Išvardintų socialdemokrato nuodėmių sąraše įrašyti reikalavimai buvusio „Panemunės butų ūkio“ ir „Automobilių stovėjimo aikštelių“ lėšomis suremontuoti politiko automobilį, nupirkti brangias žiemines padangas, akumuliatorių, supirkti statybines medžiagas ir priemones K. Kriščiūno bičiulės ir bendrapartietės buto remontui.

Prokurorų surinkta medžiaga rodo, kad buvusiam „Panemunės butų ūkiui“ (dabar „Kauno komunalinis ir butų ūkis“) vadovavęs T. Pilvinis ir „Automobilių stovėjimo aikštelių“ generalinis direktorius Algimantas Puidokas tenkino buvusio Kauno vicemero nurodymus.

Bendra byloje minimų iššvaistytų savivaldybės valdomų įmonių pinigų suma nesiekia 9 tūkst. litų. Vicemerą iš posto išvertusi ir penkis žmones į teisiamųjų suolą pasodinusi netikėtai maža pinigų suma verčia rimčiau vertinti kalbas, kad K. Kriščiūną pradėję sekti pareigūnai manė, kad pavyks sugauti labai stambią žuvį, tačiau pamatę, kad įrodymų pavykti nepavyks, griebė tai, kas pasitaikė po ranka. Tuo metu K. Kriščiūnas nuo pat istorijos pradžios kartotojo, kad jis – politinio susidorojimo auka, o visi įtartini epizodai tėra kasdieninio bendravimo su draugais momentai, nesusiję su savivaldybės lėšų iššvaistymu.

Kaltinamajame akte išdėstyti įrodymai surinkti nuo 2011 metų rugsėjo iki gruodžio pabaigos. Pagrindiniai bylos veikėjai sulaikyti 2012 metų sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Akys ir veidas tikro sukčiaus.

jojo

jojo portretas
padangos, akumuliatorius... manau cia tik aisbergo virsunele...

Artas

Artas portretas
Tai dar viena iš daugelio subliuškusiu bylų...Nuteis už padangas,dar kokia smulmenėlę ir paskirs ,,ligtinai"... O ponaitis išeis ir šaipysis ...Didelių žulikų niekas niekada nesodina! Jie sugeba tiek prisigrobti,kad pakanka ir teisėjams ir prokurorams....Taško valdiškus pinigus ir nebijo nieko,nes žino kad blogiauia kas bus,tai pagazdins ir reiks išsipirkt.Todel turim subombarduotą miestą,neveikianti auksinį šikinyką ir melagį tūpą merą.Savivaldybėje galima sodint kas antrą ir neapsiriksi,nes visi jie balsuoja,visi priima sprendimus ir visi už nieką niekados neatsako.kokia dauguma bebutų-jų tikslas prisikimšt kišenes.Neturim mes miesto patriotų,kuriem rupetų Kauno gerovė ir dar neturėjom normalaus mero.... Kai ivažiuoji i Kauną ,gryžęs iš užsienio,graudu darosi-žiaurus vaizdas......Vienas iš daugelio kuriam turim už tai ,,padėkoti" yra Kriščiūnas......
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių