Buvusi DP iždininkė: N.Steponavičiūtė man mokėjo „vokelius“

Buvusi Darbo partijos iždininkė Marina Liutkevičienė Vilniaus apygardos teismui pirmadienį duodama parodymus teigė, kad pagrindinė bylos liudytoja Nijolė Steponavičūtė prie algos papildomai jai duodavo pinigų „vokelyje“, o ji, gavusi pinigus, pasirašydavo kasos išlaidų orderį.

Teismas pirmadienį taip paskelbė, kad 2006 metų liepą duodama parodymus M. Liutkevičienė kaltę dėl apgaulingai tvarkytos buhalterinės apskaitos buvo pripažinusi.

Pirmadienį buvusios finansininkės apklausa truko pusdienį.

„N. Steponavičiūtė padavė voką su pinigais, aš supratau, kad tai - papildomai prie atlyginimo“, - liudydama partijos vadinamosios „juodosios buhalterijos“ byloje sakė kaltinamoji.

Moteris teigė, kad kita kaltinamoji byloje Vitalija Vonžutaitė jai yra sakiusi, kad jos alga vėliau pakils ir pinigų davimą „vokelyje“ ji suprato kaip algos pakėlimą.

Ji teigė, N. Steponavičūtė partijoje buvo pristatoma kaip patikimas ir patyręs žmogus.

„Čia tau“, - prisiminė N. Steponavičiūtės žodžius kaltinamoji, kai jai pirmą kartą buvo paduotas „vokelis“. Iždininkė teigė, kad ji neklausė, iš kur tie pinigai. Algą ji tuo metu gaudavo minimalią.

„Jums nei iš šio, nei iš to įteikia voką. Neklausėt, kokie čia pinigai?“ - stebėjosi teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė.

„Nežinau, ar tai iš paties V. Uspaskicho, ar iš frakcijos, tikrai nežinau, už tai pasirašydavau išlaidų orderyje“, - sakė M. Liutkevičienė.

Dalį atlyginimo „vokelyje“ moteris teigė gavusi ne tik iš N. Steponavičiūtės, bet ir kitų partijos būstinės darbuotojų, bent kartą iš Giedrės Vitienės.

G. Vitienė šiuo metu yra socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės patarėja, ji anksčiau dirbo Seimo narės Loretos Graužinienės padėjėja. G. Vitienė nuosprendžiu yra nubausta už melagingų parodymų davimą Darbo partijos byloje.

„Šito aš tikrau nežinojau. (..) Ką aš gaudavau, viskas buvo apskaityta“, - teisėjos paklausta apie neapskaitomus pinigus atsakė M. Liutkevičienė.

Pirmadienį teisme taip pat paskelbta, kad 2006 metais duodama parodymus M. Liutkevičienė tvirtinusi, jog „juodoji“ partijos buhalterija jai kėlusi problemų, nes kildavę keblumų tvarkant oficialią buhalteriją. Moteris esą norėjo išeiti iš darbo, bet tuo metu prasidėjo ikiteisminis tyrimas, partijos būstinėje, kitur atliktos kratos.

Antradienį Vilniaus apygardos teisme dėl pateiktų ieškinių turėtų pasisakyti Valstybinės mokesčių inspekcijos ir „Sodros“ atstovės. Taip pat planuojama paskelbti kaltinamųjų, kurie atsisakė duoti parodymus, per ikiteisminį tyrimą duoti liudijimai.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas V. Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė M. Liutkevičienė.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietė

kaunietė portretas
negaliu patikėti juk niekam niekas Lietuvoje nemoka vokeliuose o duoda tiesiai be voko į rankas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių